NRK Meny
Normal

Husker farsdagen spesielt godt

Anders Jacobsen er bak luke nummer 16.

Anders Jacobsen julekalender

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Jeg ble veldig, veldig overrasket da vi fikk en som heter Donald som president i USA, det gjorde inntrykk på meg. Jeg syns det er spesielt, han er jo en businessmann og en realitystjerne. Det er kanskje valgkampen som er skremmende, og se hvordan man kan hakke på hverandre for å få det som man vil.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Ting blir jo litt annerledes når man har fått barn. Jeg tror kanskje farsdagen min, det var en god dag. Da var det en rolig frokost med hele familien, og gaver og tegninger fra ungene. Det er en dag jeg husker godt.

Hvordan feirer du jul?

Vi feirer med familie. I år skal vi være hos min mor og far, da er det både meg og min familie, og min storesøster og hennes familie og min lillesøster. Så det blir fullt hus. Vi spiser pinnekjøtt. Min mamma er fra Voss, så derfor har vi det som tradisjon. Pinnekjøtt og kålrabistappe, det er en vinner.

Hva skal du lese i jula?

Hva pleier man å lese i jula? Jeg tipper det blir Karsten og Petra eller Albert Åberg. Det er stort sett det det går i om dagen.

Hva pleier man å lese i jula? Jeg tipper det blir Karsten og Petra eller Albert Åberg.

Over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg syns de har hatt en fantastisk flott representant de åtte årene som har vært, og jeg håper han får lov til å bruke litt tid og gjøre litt inntrykk på Trump. Så håper jeg Trump tar etter hvordan landet har vært styrt de siste åtte årene.

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Det er ikke så mye man rekker å gjøre på en dag, tror jeg. Men jeg skulle ønske det var enda bedre å bli gammel i Norge. Jeg skulle ønske det var mer midler til skole og utdanning og helse. Om jeg hadde rukket å gjøre noe med det på én dag, så hadde jeg vært glad for det.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 17 i julekalenderen?

Ballettdanser fra Drammen. Tilknyttet Nasjonalballeten UNG, som er Nasjonalballetens satsning på unge dansere. Danser i «Nøtteknekkeren» på Den Norske Opera & Ballett i desember.