NRK Meny
Normal

Jacobsen på hopplandslaget

Anders, Anders og Anders, Tom, Rune og Andreas. Der har du hopplandslaget kommende sesong.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen fra Hønefoss er med på hopplandslaget neste sesong.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Anders Jacobsen fra Hønefoss er selvsagt en Anders, Anders Fannemel og Anders Bardal er de to andre. Tom Hilde, Rune Velta og Andreas Stjernen utgjør resten av stjernelaget.

Ingen overraskelser

– Ingen store overraskelser. Vi har tatt ut de seks løperne som de to siste årene har dokumentert et nivå som tilsier at de kan være på pallen i det ypperste selskap, sier sportssjef Claes Brede Bråthen.

– Disse seks skiller seg litt ut fra resten. Og vi har en god plan for hvordan vi skal ta ut mer av potensialet i denne gruppa enn det vi klarte sist sesong.

– Anders Jacobsen er tatt ut selv om det ikke går helt bra med kneet hans.

– Så lenge han satser og han er topp motivert, som vi opplever at han er så er jo han et selvsagt kort på hopplandslaget. Men hvis han av fysiske årsaker ikke kan yte maks, så må vi ta stilling til det etter hvert.

Ny operasjon

Jacobsen har nylig vært igjennom et nytt inngrep i kneet, men landslagsledelsen regner med at dette skal gå bra og at han allerede fra juni - juli skal være i toppslag.

– Vi har god tro på at vi skal se ham der han hører hjemme, på toppen av seierspalen ved en rekke arenaer rundt omkring i verden.

Rett under landslaget er det flere spennende utøvere som fort kan banke på døra og ta plasser når worldcup, hoppuka og vm nærmer seg.

KIF hopperen

Tande og Stöckl

Døra er absolutt ikke låst for Daniel Tande, sier landslagstrener Alexander Stök

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Daniel Tande fra Kongsberg en av de unge utøverne som ligger like oppunder landslaget. Bråthen sier Tande er en spennende utøver som definitivt var med i diskusjonen. Han vil også være å finne på deler av aktiviteten som worldcup-laget skal drive med framover. Men han trenger nok å vise litt mer før han kan få fast plass på laget.

– Hvis det hadde vært sju plasser på landslaget og ikke seks?

– Da hadde nok Tande vært en av dem som stod høyest på lista, ja.

– Vi har mange talentfulle hoppere i teamene, og døra er absolutt ikke låst for de nest beste utøverne, sier landslagstrener Alexander Stökl.

Har analysert

Clas Brede Bråthen sier at landslagsledelsen har gjort grundige analyser av forrige sesong og det er allerede gjort grep som skal føre Norge helt i toppen.

– Hva var det som ikke klaffa helt i fjor?

– Veldig enkelt forklart klarte vi ikke å komme tidlig nok over skia og dermed ikke tidlig nok ut i svevet.