NRK Meny
Normal

Hønefosstrenere må gå

Trener Roar Johansen og assistenttrener Luis Berkemeier Pimenta fratrer jobben som trenere i førstedivisjonsklubben Hønefoss med øyeblikkelig virkning.

Roar Johansen

Roar Johansen

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Et enstemmig styre tok beslutningen onsdag.

– Styret og daglig leder har gjennomført en grundig evaluering av trenerteamet. I denne prosessen har vi hatt en god dialog med Roar og Luis. Spillergruppen har også vært konsultert underveis, sier Terje Raastad, styreleder i HBK i en pressemelding.

Hadde troen

Johansen overtok et nedrykket Hønefoss i fjor høst og sa før seriestarten at laget måtte vente en smell tidlig i sesongen.

Roar Johansen

Roar Johansen tok over et nedrykket Hønefoss, og hadde stor tro på laget.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Jeg visste det kom til å bli tøft i de første kampene. Dette er et ungt lag, og nesten alle er nye, så vi trenger litt tid på å samspille oss. Men det er ikke hyggelig å ligge såpass langt nede, sa Johansen den gangen.

Men det har vokst fram misnøye mot trenerduoen etter den elendige sesongstarten. Fjorårets eliteserielag ligger tredje sist i 1. divisjon med kun to seire på tolv kamper.

– Bakgrunnen for at vi er enige om å avslutte samarbeidet, er todelt: svake sportslige resultater og samarbeidsproblemer internt i trenerteamet. Utover dette ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer om årsakene til trenerfratredelsene, fremholder styreleder Raastad.

Takker for innsatsen

Rolf-Magne Walstad

Rolf-Magne Walstad

Foto: Anette Skafjeld / NRK

- Vi ønsker å takke Roar for innsatsen i 2014. Samtidig er det grunn til å uttrykke stor skuffelse på både hans og klubbens vegne for at vi ikke lykkes så langt i denne sesongen. Vi ønsker Roar lykke til i sin videre trenerkarriere, sier Rolf-Magne Walstad, sportssjef/ konstituert daglig leder i HBK.

- Vi ønsker også å takke Luis for en meget god jobb i vårt satsingsprosjekt. Både enkeltspillere og klubben er takknemlige for all den tid, energi og kompetanse som han har lagt ned i dette viktige arbeidet. Vi er imidlertid på Luis' og klubbens vegne skuffet over at vi ikke har lykkes med vårens prosjekt med HBK`s A-lag, sier Walstad som ønsker Luis lykke til videre.

Jakter nytt trenerteam

Styret og daglig leder har nå fullt fokus på å få ansatt et nytt trenerteam.

– Vi er i dialog med aktuelle kandidater. Forhåpentligvis kan vi presentere et nytt trenerteam i løpet av meget kort tid, opplyser Raastad. Tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord er favoritt til å overta HBK. Han jobbet tett med Hønefoss, sier Walstad.