Hønefoss er jokeren i gullkampen

Hønefoss avslutter eliteserien i fotball mot Molde og Rosenborg. Tar de poeng mot de heteste gullkandidatene, kan Strømsgodset få sitt første seriegull siden 1970.

RBK-Hønefoss

Hønefoss spillere Joachim Magnussen og Helge Haugen (th) jubler sammen med målscorer Hønefoss Christoffer Dahl (midten) etter 0-1 over RBK i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Hønefoss BK på Lerkendal 16. mai-

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I de to siste kampene i eliteserien møter Hønefoss de to heteste kandidatene i gullkampen, Rosenborg og Molde. Hønefoss blir med det jokeren i serieinnspurten

– Nå har vi brukt opp både skader og karantener, og vi har spart seire for å kunne lage litt trøbbel på slutten. Så vi skal prøve å hjelpe vår kjære nabo i sør, Strømsgodset, sier hovedtrener for Hønefoss BK, Leif Gunnar Smerud.

Hønefoss møter Molde borte i nest siste serierunde, og Rosenborg gjester Hønefoss stadion i siste avgjørende runde. Tidligere i år har Hønefoss tatt fire poeng mot de to lagene. Ett poeng mot Molde, og tre poeng mot Rosenborg.

Les også:

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud og Hønefoss er jokeren i gullkampen.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Vi skal prøve å få de poengene vi kan, og hvis det kan påvirke gullstriden er vi veldig fornøyd med det, sier Smerud.

– Dere skriver dere inn i historiebøkene hvis dere er med på å avgjøre gullkampen?

– Ja, det er veldig spennende i norsk eliteserie nå, både i topp og bunn. Det er gøy å få lov til å spille betydningsfulle kamper. For laget er det viktig å sanke poeng i de fire siste rundene, og det hadde ikke gjort noe å slå Rosenborg hjemme i den siste avgjørende kampen, sier Smerud.

Trygg på at de vil hjelpe Godset til gull

Denne uka har det vært intensiv angrepstrening på Marienlyst stadion. Strømsgodsets trener, Ronny Deila, er trygg på at Hønefoss gjør alt de kan for å hjelpe Godset til gull.

Ronny Deila

Ronny Deila håper på hjelp fra Hønefoss.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Ja, det er jeg helt sikker på at de gjør. Hønefoss er av de lagene som kan vinne de to kampene. Det er tøft å møte Hønefoss. De er flinke til å forberede seg. I gullkampen blir det nerver, og det kan være en fordel for Hønefoss, sier Ronny Deila.

Han har troen på eget lag og spår en spennende serieinnspurt.

– Det blir cupfinale hver eneste uke framover nå. Innspurten blir både slitsom og morsom, og vi føler at vi er i en god posisjon, sier Deila.

Når fire runder gjenstår, ligger Strømsgodset tre poeng bak Molde og Rosenborg. I kveld møter de Haugesund borte. Kampen starter klokka 19.

Se rundens kampoppsett og tabell her.