NRK Meny
Normal

Hollywood i Drammen

I dag var både James Bond og Jack Sparrow å se på Papirbredden i Drammen.

Søndag formiddag var det høy Hollywoodfaktor ved Papirbredden i Drammen. Nærmere 20 elever fra Medier og Kommunikasjonslinja på Åssiden videregående skole hadde nemlig innspilling av kjente filmscener til et åpningsnummer på Åssiawards.

Nicolai Bell er en av elevene som er ansvarlige for innspillingen.

– Nå lager vi en åpningsfilm til utdelingen. Temaet er Hollywood, så vi filmer scener fra James Bond, Titanic og Pirates of the Caribbean. Det er kjente filmer som veldig mange har sett og liker godt. Målet er å starte utdelingen på en litt spektakulær måte.

– Blir veldig bra

Åssiawards er et prisutdelingsshow som elevene ved Medier og Kommunikasjon arrangerer for første gang i år, den 29 april på Union Scene. Fylkesmann Helen Bjørnøy åpner showet.

Bell sier at de prøver å få scene så like originalene som mulig.

– Vi har selvfølgelig andre skuespillere en originalfilmene, så det blir annerledes. Det blir kanskje litt mer amatørmessig, men vi prøver å gjøre det så profesjonelt som mulig. Hittil føler jeg at vi har fått til det, så jeg tror dette blir veldig bra.

Titanic

Titanic-scenen

Anders Torsrud og Nora Emilie Toyainen som Jack og Rose fra filmen Titanic

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det ble filmet både fektescener og scener med våpen, selvfølgelig med polititillatelse. Både James Bond og Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean og Jack og Rose fra Titanic var å se i aksjon utenfor Union Scene og på Ypsilonbroen.

Anders Torsrud og Nora Emilie Toyainen var for anledningen Jack og Rose.

– Dette er veldig morsomt. Det er veldig spennende å bruke søndagen på filming. Vi lærer ikke å bli skuespillere, men fra og med første klasse har vi lært å være utadvendte. Vi har filmet hverandre fra tidlig av, så dette er noe vi er komfortable med, forteller Toyainen.

– Så er vi jo litt like, det må jeg si, legger Torsrud til.

"Filminnspilling pågår"

På settet var det i tillegg til skuespillere, fotografer og lydmenn, også vakter. En av de var Lilian Vinje, som stod med skiltet; "Filminnspilling pågår" på enden av broa.

– Vi sier ifra at det foregår en filminnspilling. Vi kan ikke fysisk sperre av broa, så vi spør pent om de kan vente litt med å gå.

– De fleste stopper, det er noen som har ignorert meg og fortsatt, men de aller fleste har ventet. Filmcrewet sier ifra når vi starter en innspilling, og da prøver jeg å stoppe folk så lenge innspillingen av scenen foregår, sier Vinje.

– Kan søle litt

Med på sett var også sminkør og lærer Hilde Hummelvoll. Hun hadde sin fulle hyre med å gjøre om Vegard Stenklev til Jack Sparrow.

– Dette er en ny rolle for meg, fordi før var det jeg som ble sminket. Nå er det jeg som er sminkøren og jeg syns det er kjempegøy, sier Hummelvoll.

– Det er elevene mine som skal lage åpningsfilmen til den store og aller første Åssidawards. Her møtte 15–16 elever opp klokken 09 søndag morgen. De klarer ikke å komme tidsnok på skolen, men i dag var de her alle sammen. Så dette er moro.

Men selve sminkingen var ikke bare bare.

Hilde Hummelvoll og Jack Sparrow

Hilde Hummelvoll prøver seg som sminkør.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Det er vanskelig å sminke gutter, fordi de opptrer som om de skulle blitt angrepet. Han blunker og blunker. Men det fine med Jack Sparrow er at han har mye svart rundt øyene, så det gjør ikke noe om jeg søler utover.

– Vi venter bare på parykken nå, for uten parykken så er det ikke noe Jack Sparrow. Parykken er på vei fra Veggli. Så når han får langt hår og rødt bånd rundt panna så tenker jeg at vi har han, sier Hummelvoll.

Litt av en jobb

Bjørn Solli er sammen med Nikolai Bell en av organisatorene for innspillingen.

– Sammen med Nicolai har jeg ansvaret for å organisere innspillingen. Vi har hatt veldig dårlig tid på oss, vi har jobbet fra 08 til 18 den siste uken for å få alt på plass. Det har gått litt fort i svingene, men det har gått bra, alle er jo her.

– Det har vært litt av en jobb å få 16 stykker på sett på en søndag morgen til riktig tid, men det er spennende og jeg tror resultatet blir bra, sier Solli.