NRK Meny
Normal

Høiland klar for Godset

Tommy Høiland (26) har signert en treårskontrakt med drammensklubben.

Tommy Høiland signert for Strømsgodset

Tommy Høiland ble torsdag klar for Strømsgodset. Den medisinske sjekken ble gjennomført i Drammen, mens klubben er i Spania. Her er Høiland med Strømsgodsets osteopat Tom Arild Wike.

Foto: Godset Media

Den tidligere Bryne-, Viking-, Sandnes Ulf- og Molde-spilleren gjennomførte torsdag den medisinske sjekken i Drammen, og signerte deretter kontrakten som binder han til Strømsgodset ut 2018-sesongen, melder klubben på sine nettsider.

– Godset er det laget i Norge som spiller den mest attraktive fotballen. Det er samtidig et topplag som skal ut og kjempe i Europa. Jeg fikk spille i Europa League med Molde i fjor, og det ga virkelig mersmak. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang i Strømsgodset, sier Tommy Høiland.

Mangler en spiss

Strømsgodset solgte belgiske Marvin Ogunjimi til Suwon FC tidligere i år. I tillegg har Thomas Lehne Olsen forlatt klubben.

Dermed stod drammenserne igjen med Marcus Pedersen og Thomas Sørum som rene spissalternativer. Onsdag ble førstnevnte skadet under oppgjøret med Dynamo Kiev. I dag ble det kjent at det er snakk om en lyskestrekk, og at Pedersen reiser hjem til Norge på søndag for å ta MR-bilder av skaden. Disse vil gi svar på hvor lenge Pedersen er satt ut av spill.

Jostein Flo

Jostein Flo sier klubben nå har fått på plass sitt førstevalg.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, sier at Høiland er spilleren Strømsgodset har jaktet. Og at dette var førstevalget til trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Vi har fått vårt førstevalg, og det er vi strålende fornøyd med, sier Flo i pressemeldingen.

Kommer gratis

Høiland kommer gratis til Strømsgodset, etter at kontrakten med Molde gikk ut etter forrige sesong.

– Tommy passer veldig godt inn i vår spillestil. Han har mye energi, han er kvikk og hardtarbeidende, han er uredd og en goalgetter. Vi tror vi kan utvikle Tommy videre, forklarer Flo.

Lovordene fra sportssjefen betyr mye for nysigneringen.

– Det er viktig for meg å vite at jeg var førstevalget når de skulle ut og hente en ny spiss, sier Høiland, som allerede fredag setter seg på flyet for å slutte seg til Strømsgodsets treningsleir i spanske Estepona.