NRK Meny

Hjernehinnebetennelse blant russ

 • Russejente på bedringens vei

  Russejenta som ble innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse for én uke siden, er på bedringens vei. Sykehuset opplyser at hun vil trenge behandling i noen dager til. Russen som har vært i kontakt med jenta, har fått forebyggende antibiotikabehandling.

 • Vil sponse vaksine

  Gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse blir tatt opp på et møte i helse- og omsorgsdepartementet i ettermiddag. Fylkestinget setter av én million kroner til vaksineringen av neste års russekull. Fylkespolitikerne vil at staten skal sponse vaksine i fremtiden.

 • Fortsatt alvorlig for russ

  Tilstanden er fortsatt alvorlig, men stabil for russejenta som er innlagt på Drammen sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Jenta som er fra Eiker, går på Akademiet videregående skole i Drammen. Hun ble lagt inn tirsdag. I går ble en ungdom lagt inn til observasjon, men er skrevet ut igjen.

 • Viser tegn til bedring

  Russen som ble lagt inn i går med smittsom hjernehinnebetennelse, viser tegn til bedring, ifølge Drammen sykehus. Den andre russen som ble undersøkt i dag, blir vurdert sendt hjem i dag. Og den tredje som ble vurdert innlagt tidligere i dag, er allerede sendt hjem.