NRK Meny
Normal

Sykepleier: – Ta godt imot dem

Hun har reddet krigsskadde flyktninger i Hellas. Nå må Røde Kors-sykepleier Kirsti Fleischer fra Drammen bearbeide de sterke inntrykkene.

Kirsti Fleischer fra Drammen har jobbet i flere uker som sykepleier i en flyktningleir i Hellas.

I denne flyktningleiren har Kirsti Fleischer jobbet i flere uker. Foto: Røde Kors.

I flere uker har hun behandlet krigsskadde syrere på flukt fra hjemlandet. I en flyktningleir i Hellas, på grensen til Makedonia, har hun tatt imot mennesker som har mistet armer og ben.

Tusener av flyktninger kommer til flyktningleiren hver eneste dag. I sentrum står sykepleier Kirsti Fleischer fra Drammen.

– I forgårs behandlet vi 350 pasienter. Vi er bare to leger og to sykepleiere, så det er veldig travelt, sier Fleischer i et opptak Røde Kors har gjort i leiren.

Sterke inntrykk

Mange av flyktningene har store skader etter krigshandlingene i hjemlandet.

– I går fikk vi inn mange med amputerte ben, og mange av dem hadde skuddsår. Særlig inntrykk gjør de skadde barna, sier Fleischer.

Lyspunktet fra leiren var når hun kunne gi barna en ballong og en kjærlighet på pinne.

– Det er veldig ofte den beste medisinen. Da går alt mye bedre, sier Fleischer.

– Ta godt imot dem

Nylig kom hun hjem til Drammen, og omsider kan hun bearbeide de sterke inntrykkene.

– Det er ubeskrivelig, og jeg var kanskje litt uforberedt på det jeg møtte. Det er veldig rørende. Jeg har vært i en del katastrofeområder, og det er tøft nok i seg sjøl. Men dette virker så meningsløst, sier Fleischer.

Nå håper hun folk her hjemme tar godt imot flyktningene hun selv var med på å redde.

– De fortjener trygghet og håp, avslutter Fleischer.

Kirsti Fleischer fra Drammen har jobbet som sykepleier i en flyktningleir i Hellas. Endelig hjemme kan hun bearbeide de sterke inntrykkene.

Kirsti Fleischer har mange inntrykk hun må bearbeide, når hun nå er hjemme igjen i Drammen. Foto: Tordis Gauteplass/NRK.