Selger barnetegninger for å hjelpe tyfonofre

Med tegninger fra filippinske barn finansierer drammenskvinne nødhjelpsarbeid til tyfonofrene.

Barnetegning fra tyfonoffer

Barnetegninger som dette delfinansierer nødhjelpen til tyfonofrene på Filippinene.

– Jeg kan nesten ikke skjønne at så mange kokospalmer har brekt. De ser ut som de bare har vært fyrstikker. De færreste hus har tak, for takene ligger strødd rundt omkring. Det ser helt forferdelig ut her, sier Wenche Thorkildsen på telefon fra Filippinene.

Drammenskvinnen befinner seg nord på øya Cebu. Hun har bodd på Filippinene i lengre tid, der hun driver et barnehjem. Ifølge Thorkildsen har en halv million mennesker mistet hjemmene sine på Filippinene, etter tyfonen Haiyans herjinger.

– Mange jobber på sukkerplantasjer, men så godt som alle åkrene er ødelagt. Så de har mistet levebrødet sitt, sier Thorkildsen.

Noe annet å tenke på

Wenche Thorkildsen

Wenche Thorkildsen fra dagens nødhjelpsaksjon. Her sammen med blant annet Liza Mae Lepiten og Makay Ngo.

Foto: privat

Nå har hun startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe de rammede. Hun har gjort klar rundt tusen poser med nødhjelp. Halvparten av dem er beregnet på barn.

– I posene er det ris og hermetikk. Vi har pakket med såpe, både til hender og klær. Barna får i tillegg tegnesaker, en kjærlighet på pinne og litt drikke, sier Thorkildsen.

Til tross for opplevelsene de har bak seg, blir hun møtt av blide og takknemlige mennesker. Med sanger og leker prøver hun å gi barna noe annet å tenke på. Til å passe på at det ikke oppstår kaotiske situasjoner, har hun med seg elleve bevæpnede soldater.

– Jeg syntes det var litt voldsomt da de møtte oss i dag tidlig. Men de holder styr på køen, så de er gode å ha med seg, sier Thorkildsen.

Selger barnetegninger

Så langt har hun samlet inn 175.000 kroner. Pengene får hun blant annet fra salg av tegninger fra filippinske barn. Pengene går uavkortet til hjelpearbeidet.

– Vi har brukt rundt 50.000 kroner i dag, så vi kommer tilbake. Men vi håper også at vi kan hjelpe mer langsiktig, ved å bygge hus og reparere ødelagte bygg, sier Thorkildsen.