NRK Meny
Normal

Historisk Big Air-finale til Norge

For første gang blir det verdenscuprenn i Big Air i Norge.

 Tiril Sjåstad Christiansen vant finalen i freeski big air

X Games Oslo 2016: Tiril Sjåstad Christiansen vant finalen i freeski big air for kvinner på Tøyen lørdag kveld. Johanne Killi (t.h.) tok sølv, mens Emma Dahlström fra Sverige (t.v.) tok bronse.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Under FIS-kongressen i Cancun ble Norge og Voss tildelt verdenscupfinalen 24. 26. mars 2017.

I vinter ble det første verdenscuprennet i Big Air arrangert med stor suksess foran 15.000 tilskuere i den gigantiske baseball-arenaen i Boston. Til vinteren blir det flere renn.

– Spennende

Freeskisporten har vokst mye siste ti årene hvor blant annetslopestyle fikk innpass i OL for første gang i Sotsji. Til vinteren kan freeskifølgerne glede seg over flere renn og mer
prestisje.

– Dette er kjempebra og skikkelig spennende for oss. Big Air har kommet inn med et frisk pust, sier norsk medlem i freestylekomiteen i FIS, Frode Sæter.

Mer suksess?

Skipresident Erik Røste synes også det er topp at det for første gang blir Big Air-renn i verdenscupen i Norge til vinteren.

I vinter tok blant annet Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi gull og sølv i X Games i Oslo i Big Air. Til vinteren kan det blir mer suksess på Norges freeskikjørere på hjemmebane.