NRK Meny
Normal

Her reddes hesten ut av myra

Seks brannmenn og en politimann dro den 600 kilo tunge hesten opp med håndmakt.

Reddet hest ut av myr på Tyristrand
Foto: Nordre Buskerud Politidistrikt

– Vi fikk beskjed om at hesten satt fast, men det var en femten minutters gåtur for å komme inn til bekkedraget der det hadde skjedd, forteller utrykningsleder i Ringerike brann- og redningstjeneste, Jørn Nicolaisen.

Da brannvesenet kom frem til stedet, ved Pjåkerud på Tyristrand, hadde hesten allerede sittet fast en god stund. Før den ble reddet ut hadde det gått ca. halvannen time.

– Det var to damer som hadde vært ute på ridetur. Den første hesten hoppet over, mens den andre satte seg fast og rullet over på siden, forteller Nicolaisen.

Alt bra med hesten

Seks brannmenn og en politimann dro den 600 kilo tunge hesten opp med håndmakt.

– Hesten hjalp heldigvis til mye selv, sier Nicolaisen, som forteller at hesten nesten kollapset da den først vare ute av myra.

– Den falt om. Flere brannmenn masserte den for å få i gang blodomløpet.

Når NRK snakker med utrykningslederen kan han fortelle at en veterinær har sett på hesten og at alt står bra til.

– Begge hestene er på henger og kjøres nå hjem til stallen. Vi kjører rett bak dem, forteller Nicolaisen.

Takknemlige for kurs

Det er ikke første gang brannvesenet på Ringerike er ute på et slikt oppdrag. Nå er de glade for at de har vært på kurs med brannvesenet i Sandefjord, som er eksperter på denne typen redningsaksjoner.

– Vi fikk virkelig bruk for det vi har lært og er svært glade for at vi har det utstyret vi trengte. Vi fikk dyttet et stål under, slik at vi kunne trekke to reimer under hesten. Det var det vi trengte, avslutter Nicolaisen.