NRK Meny
Normal

Her møtes de for første gang

Strømsgodset-trener David Nielsen håper de kan sette en ny standard for lokaloppgjør når de møter Mjøndalen i eliteserien neste år.

David Nielsen og Vegard Hansen

Strømsgodset-trener David Nielsen og Mjøndalen-trener Vegard Hansen møttes for aller første gang fredag morgen.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Det er 38 år siden Mjøndalen og Strømsgodset møttes i den øverste divisjonen i fotball. I 2015 skjer det igjen etter at Mjøndalen rykket opp til eliteserien tidligere denne uken.

– Vi i Strømsgodset ser veldig frem til de to lokaloppgjørene neste år. Jeg synes det er fantastisk for Buskerud-fotballen at vi har to lag i den øverste divisjonen. Det viser at arbeidet over tid lønner seg, sier trener David Nielsen.

Han startet med å gratulere Mjøndalen-trener Vegard Hansen da to de møttes for første gang i NRKs studio fredag morgen.

Feiring i Mjøndalen.

Det ble fest på torget i Mjøndalen da laget rykket opp etter å ha slått Brann på hjemmebane.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Les: – De som ikke liker MIF, har ikke hjerte

– Viktig for interessen

På sosiale medier har mange Strømsgodset-supportere gratulert Mjøndalen med opprykket til eliteserien. Vegard Hansen mener at en del av hatet mellom klubbene er lagt dødt.

– Det har vært en positiv trend de siste årene. Brorparten av SIF-supporterne er fornuftige og veldig hyggelige. Det er svært sjelden at jeg får en negativ tilbakemelding fra en drammenser. De har sympati og respekt for måten vi har jobbet på – og kommet oss tilbake, sier Hansen.

Mjøndalen-treneren tror det er veldig positivt for fotballinteressen i Buskerud at det igjen er to lag i den øverste divisjonen. David Nielsen ser frem til de to klubbene skal møtes neste år.

– Jeg savner et skikkelig derby i norsk fotball. Jeg håper vi kan sette ny standard for derby når vi møtes neste år.

Nielsen viser til lokaloppgjørene i våre skandinaviske naboland som har stor interesse. Han håper og tror de vil oppleve den samme interessen rundt Mjøndalen og Strømsgodset i neste sesong.

Les: Se håret til Mjøndalens trener ryke

Mjøndalens trener måtte klippe håret, etter opprykket til eliteserien.

MIF-trener Vegard Hansen måtte klippe av seg det lange håret etter at opprykket var et faktum.