NRK Meny
Normal

Her leder de sin første DHK-trening

De signerte kontrakten og dro rett på trening. Allerede torsdag må de nye DHK-trenerne Øystein Havang og Roger Kjendalen i aksjon i eliteserien.

Nye trenere i DHK

Øystein Havang og Roger Kjendalen gikk rett fra kontraktssignering til sin første trening med Drammen Håndballklubb.

– Det er veldig deilig. Prosessen har vært tung og det er mange hensyn å ta. Men nå er jeg glad for at vi har landet dette, sier daglig leder i Drammen håndballklubb, Frode Scheie.

I dag satte Øystein Havang og Roger Kjendalen navnet sitt på kontrakten med DHK. Dermed er det klart at de to leder klubben ut sesongen 2015/2016.

– Det er en klubb som satser. Det syntes vi er hyggelig. Det passer oss. Det er ikke akkurat den situasjonen vi ønsker å komme inn i en slik trenergjerning på, men nå har det nå blitt sånn, sier Roger Kjendalen.

Må få selvtillit

Onsdag ettermiddag ledet de to sin første trening i Drammenshallen. Torsdag leder de laget for første gang. Da spiller DHK borte mot Kolstad.

– Det er ikke noe hokus pokus. Det handler om å være god på basic. Det må sitte. Vi må jobbe mye med å få på plass det som er grunnlaget for god håndball. Og så handler det om å få litt selvtillit, sier Øystein Havang.

Klubben har handlet raskt for å få på plass et nytt trenerteam, etter at de mandag ble enige med danske Renè Hamann-Boeriths om å avslutte samarbeidet.

Frode Scheie

Frode Scheie sier visjonene om at DHK skal bli landets beste herrehåndballklubb lever i beste velgående.

Foto: Tove Bø / NRK

– Dette er absolutt førstevalget. Men det handlet om en helhet. Økonomi, tilgjengelighet, kapasitet og kompetanse. Og vi føler at vi traff på alle de forholdene vi hadde som kriterier, sier Scheie.

Han understreker at alle rundt trenerteamet ser på dette som en intern dugnad, og at alle med kompetanse skal forsøke å bidra.

– De besitter en bred internasjonal erfaring, de har trenererfaring, de har en avstand til gruppa og kommer inn med litt nye øyne. Så er det klart at kampen mot Kolstad kommer bardust på, så da er det bare å brette opp ermene, kline til og ta de to poengene, sier Scheie.

Skal bli landets beste

Det er ingen hemmelighet at Drammen Håndballklubb har store visjoner. Selv om årets sesongstart har vært svak, legger ikke klubben skjul på at de overordnede målene blir stående. Klubben skal bli Norges beste i løpet av en to-treårsperiode.

– Urokkelig! Uten tvil. Det er vår visjon og det er det vi jobber etter, sier Scheie.

– Det er et stykke fram dit, men man er nødt til å sette seg noen tøffe mål. Det som holdt i går, det holder ikke i dag. Vi må jobbe mot det målet. Vi har troen, avslutter Havang.