Her er Kristoffersen tilbake med landslaget

GEILO (NRK): Han har vært utestengt siden mai, men i dag var Henrik Kristoffersen tilbake på norsk snø med landslaget.

Henrik Christoffersen

POPULÆR: Det er ingen tvil om hvilken utøver som måtte skrive flest autografer da landslaget var samlet på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det var en veldig bra første dag her på Geilo. Jeg fikk kjørt mange runder og forholdene var bra, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

I løypa på Geilo var det ingen tvil om hvem som var den store profilen. Autografjegerne samlet seg rundt Kristoffersen, som for første gang siden mai var tilbake med det norske landslaget.

Den konflikten ønsket ikke utøveren å snakke om. Han var mest glad for å være tilbake på norsk snø.

Henrik Christoffersen

Christoffersen var taus om konflikten som sørget for utestengningen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er ikke like ofte nå, som da jeg var liten. Så det er alltid godt å komme tilbake til Norge. Norsk snø, norsk fjellheim og det å snakke norsk i tillegg. Det hjelper på, sier Kristoffersen.

Fikk testet seg på fjorårets snø

På Geilo blir landslaget møtt av en 400 meter lang løype. Det er rett og slett snøen som falt i fjor, som over sommeren har blitt lagt under spesialpresenninger.

– Normalt sett er 400 meter litt kort, men det går veldig fint. Jeg kommer fra et lite sted, så bakken er litt lenger, men ikke så veldig mye. Da får man bare kjøre flere runder, sier utøveren fra Rælingen før han legger til:

– Det er god trening. Jeg blir både svett og andpusten.

Han får støtte fra landslagskollega Jonathan Nordbotten.

– Det er fine treningsforhold. Det er deilig å komme tilbake på norsk snø, sier Nordbotten.

– Forskjellen på New Zealand og her?

– På New Zealand var det jo ordentlig vinter. Her er det varmt og litt regn. Så det gir annerledes snøforhold. Og så er det jo kjempemoro med masse barn som elsker å stå på ski.

Måtte trene alene

Kristoffersen har siden sesongen startet opp 22. mai vært utestengt fra alle landslagssamlinger. I juli kunne NRK fortelle at utøveren hadde signert den mye omtalte landslagskontrakten, som åpnet for at Kristoffersen kan delta i verdenscup og OL. Men han måtte fortsatt trene alene frem til 1. oktober.

Nå er Henrik Kristoffersen igjen en del av det norske landslagsopplegget, og han kan benytte seg av Olympiatoppen.

– Det føles veldig deilig å ha en ny landslagsavtale på plass, slik at jeg nå kan fokusere all energi på å vippe Marcel Hirscher ned fra tronen neste sesong. Jeg er ubetinget glad for at jeg fortsatt skal være en del av landslaget som har det beste støtteapparatet og konkurransemiljøet, sa Kristoffersen til NRK i juli.

Den bakenforliggende Red Bull-konflikten er fortsatt ikke løst. Kristoffersen får fortsatt ikke kjøre med reklame for sin personlige sponsor på hjelmen. I september ble det kjent at tingretten har bedt om bistand fra EFTA-domstolen.