NRK Meny
Normal

Her er AUFs nye sommerleir

Dette året blir det på nytt AUF-leir. Denne gangen skjer det på Gulsrud ved Tyrifjorden.

Gulsrud leirsted

Her skal det arrangeres sommerleir for AUFs medlemmer sommeren 2013.

Foto: Privat /

For første gang etter 22. juli 2011, arrangerer AUF i år en nasjonal sommerleir for sine medlemmer. Dette vil skje første uka i juli på Gulsrud, som er et leirsted som ligger en drøy mil fra Vikersund, rett ved Tyrifjorden.

– Det er et flott sted, og det blir lett for oss å arrangere sommerleir der. Vi har hatt et ønske i organisasjonen i lang tid om at vi må tilbake til rutinene vi har hatt med sommerleir. Det var vanskelig for oss å arrangere noe i fjor, men i år føler vi oss klare, sier Eskil Pedersen til Dagbladet.

Eskil Pedersen

Eskil Pedersen mener tiden er inne for en ny AUF-leir.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Pedersen anslår at om lag 1000 AUF-medlemmer vil delta på arrangementet.

– Det blir vår største samling på lang tid, og et arrangement som vil handle om politikk og å lære om politiske saker, men også det å få nye venner, spille musikk eller fotball. Samtidig blir det vår valgkampkick off.

Flere som gleder seg

Jeg gleder meg til årets sommerleir med AUF, det er jo to år siden sist vi har avholdt vår leir første uka i juli, sier Niclas Tokerud som er leder for AUF i Buskerud.

Niclas Tokerud

Niclas Tokerud ser fram til første sommerleir etter tragedien på Utøya 22. juli 2011.

Foto: Arbeiderpartiet /

Han mener at tiden nå er moden for en nasjonal sommerleir. I fjor ble det kun arrangert mindre regionale leire.

– Vi ser det at det er veldig mange som gleder seg. Vi hadde jo mange regionale sommerleire i fjor, men det blir liksom ikke helt det samme.

Enighet om sommerleir

Tokerud innrømmer at det har vært samtaler innad i styret, om man skulle ha sommerleir igjen dette året. Men ifølge ham var styret klare på at dette året skulle en sommerleir igjen arrangeres.

– Vi har jobbet en stund med disse planene. Men det var et enstemmig AUF-styre som i fjor høst gikk inn for at vi skal ha sommerleir igjen, så entusiasmen for sommerleir er stor.

– Hvorfor blir det ikke arrangert sommerleir på Utøya?

– Det er mye som skal skje før Utøya er i god nok stand igjen til å ha sommerleir, det er mye arbeid som pågår og vi har jo mange konkrete planer om å gjenreise nye Utøya. Men nå står enkelte av de planene på vent så flere ting må på plass før vi kan holde sommerleir der.

Tokerud er også klar på at det ligger mye følelser for mange når det blir snakk om AUF-sommerleir på Utøya.

– Vi vet jo at det er mange av de etterlatte og de pårørende som har ting og bearbeidelses prosesser de skal igjennom og det skal vi respektere. Men jeg gleder meg til den dagen vi også kan ta tilbake den nye Utøya.

Mange vil på sommerleir

Det har ifølge Tokerud allerede blitt gitt signaler om at mange ønsker å delta på sommerleiren på Gulsrud.

– Jeg tror det er veldig mange som gleder seg til sommerleir, både de som har vært med før og de som ikke har vært med før. Men så skal vi ha stor respekt for de som ikke ønsker å delta også,

– Hva vet du om Gulsrud dette nye stedet som dere skal til nå?

– Jeg vet at det har en fotballbane sånn at AUF- Buskerud nok en gang kan vinne fotballcupen, jeg vet at de har gode fasiliteter og så vet vi at både Røde Kors og KRFU har hatt ungdomsleir der før.

Saken fortsetter under bildet.

AUF-leir

For første gang etter 22. juli 2011 blir det arrangert sommerleir for AUFs ungdommer på dette stedet i år.

Foto: Privat /

– Hvor mange tror du kan komme på leir i år?

– Jeg tror det kommer til å komme historisk mange.

– Hvorfor det?

– Jeg merker det engasjementet ute i organisasjonen rundt det å være på sommerleir, det var veldig mange som synes det var synd at det ikke ble avholdt noen sommerleir i fjor og med det i bakgrunn tror jeg at det blir et historisk antall deltagere på sommerleir i år.

Saken fortsetter under bildet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sikkerhet vil bli førsteprioritet

Tokerud er klar på at sikkerheten vil stå i første rekke under arrangementet den første uka i juli.

– Vi skal passe på at folk føler seg trygge. Det blir mange voksne til stede, det blir mye sikkerhetspersonell og vi skal ivareta sikkerheten til alle våre medlemmer.

Politiet i Nordre Buskerud opplyser til NRK at de foreløpig ikke har blitt kontaktet angående det store arrangementet.

- Først må vi få informasjon fra AUF og komme i en dialog, deretter får vi se på tiltak som kan gjøres slik at sikkerheten til deltagerene ivaretas, forteller Kjell Magne Tvenge hos politiet.

Politiet opplyser at det i all hovedsak er arrangøren som har ansvaret for sikkerheten til arrangementet.