NRK Meny
Normal

Hemsedaldrapet: Vet hvor barna var

Politiet begynner å få et bilde av hva som skjedde da en småbarnsmor ble drept i en sokkelleilighet i Hemsedal for noen dager siden. I dag har barna forklart seg i et dommeravhør.

Sokkelleiligheten der drapet skjedde.

VET HVOR BARNA VAR: Barna var ikke i sokkelleiligheten da politiet kom til stedet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Mange brikker er i ferd med å falle på plass for politiet i hemsedalsdrapet. Politiadvokat Per Thomas Omholt sier politiet begynner å få et bilde av hva som har skjedd, når det skjedde, og hva som kan være et sannsynlig motiv.

Politiet vet nå også hvor barna oppholdt seg da moren deres ble drept. Det kom frem i dommeravhøret av de to mindreårige barna i dag.

– Vi har fått klarhet i hvor de var, og vi har fått svar på flere spørsmål, men dette er ting vi ikke kan gå nærmere inn på av hensyn til etterforskningen. Det eneste vi kan bekrefte, er at de ikke var til stede i leiligheten da politiet kom til stedet, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Etterforskningen av drapet i Hemsedal har fortsatt med full styrke. I morgen skal den avdøde 34-åringen obduseres.

Les også:

VG skriver i dag at den døde ble funnet i en fryseboks i ekteparets leilighet i Hemsedal, men det vil ikke politiadvokaten bekrefte direkte.

– Vi har tatt beslag i en rekke gjenstander og sikret bevis. Konkret hva det er, vil jeg ikke gå inn på, men slike beslag er helt vanlig i slike saker, sier Omholt.

Har oversikt

Den døde personen ble funnet i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal på mandag, og straks ble det slått drapsalarm. Den døde personen viste seg å være en 34 år gammel kvinne opprinnelig fra Irak. Kvinnen bodde i leiligheten sammen med mannen og to mindreårige barn.

Per Thomas Omholt

Politiadvokat Per Thomas Omholt sier politiet begynner å få et bilde av hva som har skjedd, når det skjedde, og hva som kan være et sannsynlig motiv.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Den avdøde kvinnen var deltidsansatt ved et advokatkontor Gol og et asylmottak i Hemsedal.

Hun stod også på valglisten til Hemsedal Arbeiderparti foran neste års kommunevalg. Politiet tror de vet når kvinnen ble drept.

– Vi begynner å få et bilde av når, og hvordan det skjedde, men heller ikke dette ønsker vi å gi nærmere detaljer om, sier Omholt.

Motiv

Politiet gikk tidlig ut og siktet ektemannen for drapet.

– Vi mener å ha bevis for at det er han som står bak, og har også indikasjoner på hva som kan være motivet.

Ektemannen har rømt ut av landet, og kan ha flere dagers forsprang på etterforskerne.

– Politiet har kjennskap til hvor han oppholder seg. Vi etterforsker bredt, og vurderer fortløpende hvordan vi skal gripe dette an, sier politiadvokat Omholt.