NRK Meny
Normal

Lafton skal ha en konkret rolle i HBK, men ikke som hovedtrener

Ringeriksklubben jakter på Smeruds erstatter.

Frode Lafton

Frode Lafton la opp som fotballspiller i mai. Han er tiltenkt en rolle i HBK i fremtiden, men det blir i første omgang ikke som hovedtrener.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Frode har vi en kjempegod dialog med. nå ble han operert og fikk nytt kne i forrige uke. Han skal jobbe med oss i HBK, og har vært med i prosessen nå i høst. Han skal ha en helt konkret rolle, som vi må komme tilbake til når han ikke er sykemeldt lenger, sier styreleder i Hønefoss, Niels Røine til NRK.no.

– Så Frode Lafton blir ikke hovedtrener?

– Han blir ikke hovedtrener for HBK i 2014, svarer Røine.

Les også:

Jakter erstatter for Smerud

Niels Røine

Niels Røine håper å få på plass en ny trener så fort som mulig.

Foto: Bjerkmann, Steinar Johan / NTB scanpix

I slutten av forrige uke ble det kjent at samarbeidet mellom Hønefoss og Leif Gunnar Smerud og assistent Pål Arne Johansen ikke blir forlenget. Dermed står ringeriksklubben uten trenerteam.

– Nå har vi lista over trenerkandidater klare, og vi kommer til å jobbe intensivt med det i de neste dagene og eventuelt ukene, forklarer Røine.

– Hvor mange navn står det på den lista?

– Foreløpig er det ikke veldig mange navn. Vi har hatt noen diskusjoner og har noen få navn på den lista som vi ønsker å ha en dialog med.

– Har dere allerede hatt kontakt med noen kandidater?

– Vi har ikke hatt forhandlinger med noen kandidater, sier Røine.

Les også: Smerud ferdig som trener i HBK

Viktig å få tilbake Walstad

I går kom nyheten om at Rolf-Magne Walstad er tilbake i HBK. Han forlater jobben i Brann, og blir ny sport- og utviklingssjef i Hønefoss. Det var svært viktig for styrelederen.

Rolf Magne Walstad

Rolf Magne Walstad er tilbake i HBK, etter et opphold i Brann. Det mener styrelederen er svært viktig.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Det var veldig viktig. Han kjenner klubben godt. Vi har jo hatt en stor spørreundersøkelse, og gjennomført nærmere 40 intervjuer med de som er nærmest klubben. Rolf-Magne kommer fantastisk godt ut blant alle ringerikinger og alle som har hatt noe med HBK å gjøre da han var her. Samtidig så er han en av landets absolutt alle beste og har størst oversikt over spillerlogistikk, forteller Røine.

– Hva blir hans oppgaver?

– Det blir å utvikle klubben, både sportslig, men også i forhold til det som ellers skal skje rundt på Schjongslunden. Der skal det bygges flerbrukshall, fysisk senter, treningssenter. Der er det store miljøer i både ishockey og håndball, som vi ønsker å komme nærmere og samarbeide med, for å utvikle en prestasjons- og toppidrettskultur, sier Røine.

Blir viktig for å finne ny trener

Walstad skal også jobbe tett med den nye treneren, og dermed blir hans argumenter tungtveiende når vedkommende skal ansettes.

– Absolutt. Den nye hovedtreneren skal jo rapportere til Rolf-Magne, så det er ingen tvil om at det er han som har oppdraget med å frembringe kandidatene til styret, sier Røine.

– Når skal ny trener være på plass?

– Jeg vil si så fort som mulig, for vi skal også bygge en spillertropp. Og det er en fordel at den som skal være hovedtrener er med på det. Men med å få Rolf-Magne på plass, så har vi tatt syvmilssteg mot sesongen 2014, avslutter Røine.