Havner David Nielsen i Brann?

På sosiale medier går spekulasjonene rundt David Nielsens framtid, dagen etter at han var ferdig som trener for Strømsgodset.

Nielsen

David Nielsen gikk tirsdag av som hovedtrener for Strømsgodset.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Til tross for at David Nielsen tok Godset til en fjerdeplass i fjorårets sesong, har årets resultater ikke vært de gullvinnerne fra 2013 hadde håpet på. Med tolv poeng på ti kamper, ligger Godset på en niendeplass, og det er bare seks poeng ned til nedrykksplass.

Thor Arne Hanssen

Leder for Godsetunionen, Thor Arne Hansen,

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

Nielsens avgang kom overraskende på Godsetunionens leder, Thor Arne Hanssen, men han mener det var riktig å fjerne Nielsen.

– Når man har et prosjekt som verken klubben eller spillerne stiller seg hundre prosent bak, så må man ta grep. Jeg synes at David Nielsen, Jostein Flo og Erik Espeseth gjorde det rette valget i går, sier Hanssen.

God tro på den nye treneren

På gårsdagens pressekonferanse ble det kjent at tidligere assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen overtar som ny hovedtrener. Med ti år i klubben, mener Godsteunionens leder at Ingebretsen har de beste forutsetninger for å overta treneransvaret.

Stefan Johansen feirer

Flere av profilene fra gullsesongen i 2013 har forlatt Strømsgodset. Stefan Johansen er en av dem. Her feirer han, etter at spillerne hadde fått gullmedaljene sine.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Han vet hva vi gjorde bra tidligere. Han kjenner systemet og spillerne godt, så jeg tror at vi etter hvert vil se et samhandlende Godset-lag. Det var den samhandlingen som begeistret drammenspublikummet, sier Hanssen.

Strømsgodsets Facebook-side går diskusjonen om det var riktig å la David Nielsen gå. Enkelte mener Strømsgodset nå er på feil vei. Tidligere har klubben hatt tradisjon for å gi folk tid. Andre mener det eneste rette var å fjerne Nilsen. "Jula kom tidlig i år", skriver en av dem som kommenterer.

David Nielsen til Bergen?

På Twitter spekuleres det i om David Nielsen nå overtar treneransvaret for Brann.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det blåser rundt dagens Brann-trener, Rikard Norling, som har et voldsomt press på seg. Etter nedrykket fra eliteserien i fjor, har ikke Norling klart å bringe Brann til toppen av første divisjon. Tirsdag tapte Brann overraskende 4–1 mot nyopprykkede Levanger.

Les også:

Rikard Norling har så langt ikke ønsket å kommentere sin egen framtid i bergensklubben.

– Vil få suksess et annet sted

Godsetunionens leder mener David Nielsen er en god trener, til tross for manglende resultater i årets sesong, og han spår at Nielsen får en lysende framtid.

– Han kan helt sikkert bli en god trener for Brann. David Nielsen er ung, ambisiøs og talentfull. Han har en klar spillestil som han ønsker å spille, så jeg er ganske sikker på at han vil få suksess et annet sted, sier Hanssen.

Enkelte ønsker ikke at den avgåtte Godset-treneren overtar Brann, mens andre mener Branns klubbnabo lenger vest, Nest-Sotra, bør kjenne sin besøkelsestid. Klubben ligger helt sist i 1. divisjon.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold