NRK Meny
Normal

Hardt rammet av svineinfluensa

Familien Steen Hofstad har vært syke hele høsten. Mor og yngste sønn måtte isolere seg.

Lille Andreas med Tamiflu og Paracet
Foto: Tina Brock / NRK

To av de tre barna har til nå testet positivt på svineinfluensa.

40 i feber

Mamma Caroline har hatt noen hektiske uker med veldig lite søvn. For to dager siden hadde lille Andreas på sju måneder nesten 40 i feber. Han har svineinfluensa, men er heldigvis mye bedre.

- Jeg ringte til legesenteret og fikk vite at prøvene viser at han har svineinfluensa, så da har to av barna våre hatt det. En er heldigvis vaksinert også, så nå håper vi at vi er ferdige, forteller mamma Caroline Steen Hofstad.

Det har vært slitsom høst for familien Steen Hofstad. Det begynte allerede før høstferien. Da ble hele familien forkjøla, og på minstemann på sju måneder satt det seg skikkelig i brystet og ble der i over seks uker.

- Vi var ganske bekymra da svineinfluensaen nærmet seg området i tillegg. Det var fastlegen vår også, så han plasserte Andreas i risikogruppa, forteller Caroline.

I isolat med mamma

Rett etterpå kom eldstemann på seks år hjem med feber. Hun testet positivt på svineinfluensa.

- Da gjaldt det å beskytte babyen, sier Caroline.

I nesten en uke levde mor og datteren isolert i andre etasje, mens far og de to andre barna holdt seg for seg selv i første etasje. Og så fikk alle sammen Tamiflu.

Caroline Steen Hofstad og lille Andreas.
Foto: Tina Brock / NRK

- Det var slitsomt. Aller mest for mannen min, som måtte ta vare på de to andre barna alene. For meg og datteren min var det roligere dager. Vi satt inne på et rom og spilte dataspill. Men så, et par dager etter datteren min, ble jeg også dårlig, forteller mamma Caroline.

Treåringen vaksinert

Til slutt var det minstemann på sju måneder som fikk konstatert svineinfluensa, og da ble det han som måtte isoleres sammen med mamma.

- Det har vært slitsomt, for han har ikke sovet stort, sier hun.

Det har blitt mange turer og telefoner til legesenteret. Og selv om pågangen hos alle leger nå er stor, føler familien at de har blitt fulgt godt opp.

Nå har det mellomste barnet på tre år fått vaksine, og familien håper på en sykdomsfri vinter.