Kan få Kjelling til Drammen

Det tror daglig leder i Drammen Håndballklubb, Frode Scheie. Han avslører at klubben har hyppig kontakt med håndballstjerna, men vil ikke si mer om hvor forhandlingene står nå.

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling vil kunne gi DHK et løft mener daglig leder Frode Scheie.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Frode Scheie

Daglig leder Frode Scheie tror Kjelling vil være en smart investering for DHK, både sportslig og økonomisk.

Foto: Tove Bø / NRK

Kristian Kjelling er en av norsk håndballs mest kjente profiler, og tidligere denne uka ble det kjent at han etter mange år i utlandet vil spille i Norge kommende sesong.

– Mange klubber i Norge vil ha Kjelling, men det handler om hva som er realistisk å få til både økonomisk og sportslig. Men han ville betydd enormt mye for oss, sier daglig leder i Drammen Håndballklubb, Frode Scheie til NRK.

– Det er ingen billig løsning å kjøpe Kjelling, men han vil dra med seg mange positive goder som mer publikum og nye sponsorer. Sånn sett kan det bli en gunstig investering for oss likevel, sier Scheie.

Drømmer om Europa

DHK har de siste årene hatt en del problemer og det har gått utover økonomien. Men Scheie har siden han ble ansatt i høst hatt høye ambisjoner for Drammensklubben.

– Vi har en visjon om å være best i Norge og vinne alt, slik at vi kan komme oss til spillet i Europa. Å få Kjelling på laget er et steg i den retningen, sier Scheie.

Et av de viktigste kravene Kjelling stiller til laget han velger er dyktige medspillere.

– Han ønsker å være på et lag som vinner alt, og da må vi øke kvaliteten på mannskapet. Dette jobber vi iherdig med å oppfylle, sier Scheie.

– Fortsatt en verdensstjerne

Scheie tror håndballstjerna vil tilbake til gamleklubben sin.

– Kjelling har spilt i utlandet de siste 13–14 årene, men ble først solgt fra oss. Derfor føles det naturlig at han kommer tilbake til oss igjen nå.

Kjelling er 34 år gammel, men han er ikke på tampen av karrieren sin av den grunn mener Scheie.

– Alder betyr ikke så mye, det handler mer om motivasjon og at man unngår skader. Kristian er glad i å trene, og er etter mitt skjønn på toppen av karrieren sin nå. Han er fortsatt en verdensstjerne.

Scheie regner med at Kjelling vil ta en avgjørelse før vinterferien, og være klar til å spille fra neste sesong av.