NRK Meny
Normal

Har sympati med lærerne

Lærere ved tre nye skoler i Drammen ble tatt ut i streik da streiken ble trappet opp i dag. Nå er også elever ved Gulskogen, Svensedammen og Marienlyst skoler ramma

Anniken Blokkhus, Ola Markus Persson og Nina Nordmarken

Det ble ikke undervisning for Nina Nordmarken, Ola Markus Persson og Anniken Blokkhus i dag. Lærerne ved Marienlyst skole er ute i streik. Tiendeklassingene tok seg heller en bytur.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Anniken Blokkhus, Nina Nordmarken og Ola Markus Persson går i 10. klasse på Marienlyst skole. De valgte å tilbringe dagen i byen.

– Det er helt greit at lærerne streiker, men det er litt teit også. Vi går i tiende klasse og det er mye som skal gjøres før videregående neste år, og vi mister mye læring under streiken.

Ola gleder seg til å sove lengre om morgenen, men vil også bruke den uventede fritiden til å lese.

– Jeg har hatt en veldig hektisk sommer, så nå får jeg tid til å lese en del bøker jeg har hatt lyst til. og jeg skal prøve å gjøre litt skolearbeid for å forberede meg til at streiken er over, sier han.

Synes lærerne jobber mye

Alle har fått med seg at streikens kjerne er protesten mot tvungen arbeidstid for lærerne.

– De jobber mye slik det er, sier de samstemt.

Nina Nordmarken, Håvard Skarre, Ola Markus Persson og Anniken Blokkhus

Tiendeklassingene Nina, Ola og Anniken traff streikende musikklærer Håvard Skarre på torget. De forstår streikeviljen hans, men håper streiken er over denne uken.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Mens elevene står på torget og nyter fridagen kommer musikklærer Håvard Skarre. han er også ute og rusler i en hvit T-skjorte hvor det står "Lærerne streiker". De intervjuer han på rappen:

– Hvordan er det å streike?

– Det går fint. Jeg var innstilt på å undervise dere, og være på jobb i dag. Men vi må gå til streik når arbeidsgiverorganisasjonen KS ikke forstår alvoret, sier Skarre.

Tiendeklassing Ola sier han synes det er uvanlig å møte læreren på dagtid utenom skolen.

– Det skjer ikke så ofte. Men det er koselig å treffe han her da, sier Ola.

Og mens elevene går for å kjøpe seg is sier de at de har sympati med lærerne, men at de vil tilbake på skolen snart.

– De bør vel streike til de får gjennom det de vil, men det hadde vært greit om streiken var over denne uken, avslutter de.