Her har de solgt 50 italienske luksusbåter

Det er dårlige tider for salg av fritidsbåter nå. Men i en spesiell nisje selges det forsatt båter. Og det er italienske luksusbåter.

Video Har solgt 50 italienske luksusbåter

– Atlantis 48, koster pluss minus 6 millioner. Disse vil du se flere av til neste sesong, sier Petter Nystrøm, daglig leder i Italmarin AS. Se video av båtene

Petter Nystrøm, daglig leder i Italmarin AS

Petter Nystrøm, daglig leder i Italmarin AS ombord i en nyankommet båt til 5 millioner.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

50 luksusbåter har Italmarin AS i Drammen solgt i løpet av vinter og vår. De selger både nye og brukte båter fra Italia. De har båter fra èn til seks millioner kroner

– De fleste båtene vi selger koster mellom 2,5 til 3,5 millioner , sier Petter Nystrøm, daglig leder i Italmarin AS til NRK.no.

3-fots-syken

De fleste båtkjøperne hos Italmarin har allerede båt, og de ønsker rett og slett å bytte seg oppover. Kjøperne kommer med de gamle båtene sine, og Italmarin hjelper dem med å bytte båt.

– De fleste som har en 40 foter, ønsker seg alltid en 43 foter. Den 3-fots-syken er ikke noe de har funnet på, smiler han.

Senk og hevbar badeplatform slik at du kan sjøsette jolla

Senk- og hevbar badeplatform slik at du kan sjøsette jolla

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Båteierne vil ofte prøve forskjellige ting. Et år vil de prøve kalesje, av og til vil de ha flybrigde. Hvis det har vært dårlig vær et år, vil båtkjøperne ha lukkede båter.

Petter Nystrøm tror at de fleste som kjøper båter hos ham, har god råd uansett om det er finanskrise eller ikke.

– Selv om noe går på finansering, så er det veldig mange som ikke trenger finansiering for å kjøpe båt hos oss, sier Nystrøm.

13 millioners båt til jul

De aller dyreste båtene, de over 6 millioner, har ikke Italmarin solgt så mange av i år. Men en båt til 13 millioner skal leveres før jul.

Petter Nystrøm tror at de kommer til å selge enda flere båter fordi de har fått vesentlig flere henvendelser.

– Mange ønsker at kjøpet skal gå gjennom en professjonel båtforhandler. Slik slipper de å bekymre seg for heftelser, og for å få alle papirer og oppgjøret på plass.