Normal

Har sendt krav om løslatelse

Ifølge Drammens Tidende har forsvareren til kvinnen som fredag ble frikjent i Tranby-saken begjært kvinnen løslatt.

Utbrent bil Tranby

UTBRENT: Per Gunnar Asheim ble funnet død i denne utbrente bilen på Tranby i Lier i påsken 2013.

Foto: NRK

– Jeg har sendt begjæringen om løslatelse nå, og regner med at den blir behandlet i løpet av denne uken, sier kvinnens forsvarer, Anders Westeng, til Drammens Tidende.

Nå skal politiet i Drammen eller Drammen tingrett avgjøre om kvinnen skal slippes fri. Den 53 år gamle kvinnen har snart sittet to år i varetekt tiltalt for å ha dopet ned og drept ektemannen Per Gunnar Asheim. Fredag ble hun frifunnet for drapet, men hun ble dømt til tre år og seks måneders fengsel for mishandling av mann og barn, trusler mot – og påvirkning av – vitner.

– Hun har antakelig sonet hele straffen hun har fått. Hun har sittet to år i varetekt, som tilsvarer to tredjedeler av straffen, sa Westeng til NRK på fredag.

Vurderer anke

Politiet sier at de så langt ikke har mottatt begjæringen.

– Så den har vi ikke tatt stilling til, sier jourhavende politiadvokat Ole Jacob Garder ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Det er politiets påtaleenhet som må vurdere begjæringen. Sier de nei, går saken til et nytt fengslingsmøte i Drammen tingrett.

Ifølge avisa ønsker ikke statsadvokat Trude Sparre å kommentere begjæringen. Hun går nå igjennom dommen og vurderer om den skal ankes. Det er Riksadvokaten som tar den endelige avgjørelsen om en eventuell anke.