NRK Meny
Normal

Har ikke blitt avhørt siden mai

Kvinnen som er siktet etter at en mann ble funnet død i en utbrent bil på Tranby nekter å snakke med politiet. I dag fremstilles hun for fire nye uker i varetekt.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Dette er bilen som den 57 år gamle mannen ble funnet i. Bilen ble funnet i Lier 27. mars i år.

Den 52 år gamle kvinnen som er siktet etter at en mann ble funnet død i en utbrent bil på Tranby i påsken, er ikke avhørt på nesten et halvt år.

I begynnelsen av mai ble hun sist avhørt av politiet. Årsaken til at hun nekter å snakke med politiet er fordi hun ikke får møte barna sine. Dem har hun ikke sett siden før hun ble pågrepet i mars.

Vibeke Gjøslien Martins

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins sier det gjenstår en del etterforskning i saken.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Vi er i dialog med hennes forsvarer om å få gjennomført et avhør av henne, sier politiadvokat Vibeke Martins til NRK.no.

Det var 27. mars i år at en turgåer varslet politiet om en utbrent bil på en parkeringsplass i Tranby i Lier. I bilen fant politiet en 57 år gammel mann død. Samme kveld ble hans 52 år gamle kone pågrepet og siktet for drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

Fremstilles for varetektsfengsling

Politiet har etterforsket saken for fullt siden mannen ble funnet død. Det har ifølge politiet forsinket etterforskningen at kvinnen har nektet å snakke.

– Det gjenstår en del etterforskning i saken, sier Martins.

I dag fremstilles kvinnen for forlenget varetektsfengsling. Politiet vil be om at hun fengsles i ytterligere fire uker.

En slektning av kvinnen er siktet for falsk forklaring i saken. Hun ble løslatt fra varetekt for noen uker siden.