NRK Meny
Normal

Har fått ny kjæreste

Jostein Flo er bak luke nummer 8.

Jostein Flo, julekalender

Strømsgodsets sportssjef har hatt et krevende år i en klubb hvor hovedtreneren ble sykmeldt og laget tapte en cupsemifinale som «alle» var sikre på at de skulle vinne. Men noen lyspunkter har det vært.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det er den situasjonen Strømsgodset har vært i. Vi har hatt en litt trøblete sesong med en syk trener, og måten vi har behandlet det på, det har gjort sterkt inntrykk på meg. Det har vært en krevende tid å stå i det, og det har vært mange hensyn å ta. Det er en stor fotballklubb som har opplevd litt motgang.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Jeg traff Mette, en dame som jeg har blitt veldig glad i. Og på bursdagen min kom begge ungene mine inn. Vi har en tradisjon at vi vekker den som har bursdag tidlig om morgenen og synger for hverandre. Det var en fantastisk opplevelse med lys og kake da ungene kom inn på morgenen.

Hvordan feirer du jul?

Da feirer vi hos meg med familie, ungene og eksdama. Det er en stor dag, og det at vi kommer sammen, det er det viktigste i jula. Vi spiser pinnekjøtt, det er en tradisjon som jeg har dratt med fra Vestlandet og som ungene har vokst opp med.

Hva skal du lese i jula?

Jeg skal lese budsjettet til Strømsgodset i detalj og se hvordan vi får mest ut av kapitalen når vi begynner etter nyttår. Økonomien er bunnsolid. Det er en bra bedrift, Strømsgodset er godt drevet.

Vi har hatt en litt trøblete sesong med en syk trener, og måten vi har behandlet det på, det har gjort sterkt inntrykk på meg.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Han er jo en litt kontroversiell leder. Han har sine sterke meninger. Men det at USA er det verdenspolitiet og et respektabelt land, det håper jeg han klarer å videreføre. Jeg så på sendinga til ganske langt ut på natta. Jeg setter alltid på nyhetene når jeg står opp klokka sju, drikker litt kaffe. Og da jeg så at det ble Donald Trump, da ble jeg veldig, veldig overrasket.

Helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Da ville jeg ha satset mer på helse, psykisk helse blant unge som har større og større utfordringer i dagens samfunn med press og krav. Og eldre, jeg ville ha ivaretatt de mer enn det som blir gjort nå. Og når jeg hadde gjort det, da ville jeg gått av.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 9 i julekalenderen?

Skuespiller fra Kongsberg. Kjent for blant annet Anja Breiens trilogi om Hustruene, og ikke minst for NRK-julekalenderen Amalies jul.