NRK Meny
Normal

Har brukt ett år av livet på Tour de France

14–16 timers arbeidsdager midt på sommeren i en årrekke gjør at Johan Kaggestad har brukt over ett år på å formidle Tour de France hjem til norske TV-skjermer.

Johan Kaggestad

Johan Kaggestad er kjent for alle som er glad i sykkel og Tour de France om sommeren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dag etter dag, time etter time, hører du stemmen til Johan Kaggestad på TV i juli. Mens syklistene ruller kilometer på kilometer får du vite det meste om kulturen og historien til stedene, bygningene og områdene sykkelsirkuset passerer.

– Forberedelsene til Tour de France starter i oktober og jeg oppdaterer meg jevnt og trutt frem til rittet starter. Det er en stolthet vi har at vi skal klare å formidle noe rundt de flotte bildene som fransk TV produserer, forteller Johan Kaggestad som bor på Modum i Buskerud.

Les også: Kristoffs trener garanterer velt på første etappe av touren

Les også: Froome: – Plutselig føler jeg forferdelig mye press

14 år på rad

Lørdag starter årets Tour de France og det blir den 14. konkurransen på rad som Johan Kaggestad kommenterer for TV2.

– Vi er her i Frankrike rundt fire uker og da blir det litt over ett år jeg har holdt på med Tour de France. Hver dag blir det jobbing i rundt 14–16 timer siden vi må reise til ny målby etter sending. Det er ofte en distanse på mellom to og tre hundre kilometer, men det er jo gøy da. Veldig gøy er det, hvis ikke hadde jeg ikke holdt på med det, sier Kaggestad.

Når sykkelfesten er over i Frankrike er det Brasil og OL som gjelder. Der skal Kaggestad kommentere landeveisrittene, friidrett og åpning- og avslutningsseremonien.

Les også: Målet for Kristoff er å vinne noe i Tour de France

Les også: Cavendish til NRK: – Edvald har blitt en leder

Naken Kaggestad

– Det er bare den siste finpussen som gjenstår til OL, men det blir ikke noe tid til ferie mellom Tour de France og OL så min ferie blir i september i år.

– Du har sagt at du skal gå naken fra Røa til Stavanger om det blir ti medaljer eller mer til Norge under OL. Står du for det?

– Det står jeg for. Norge tok fire medaljer i London og ti medaljer under OL i Sydney i 2000. Målet til Olympiatoppen er fire medaljer som i London. Nå ligger jeg på to medaljer, men det er flere som er rundt medaljemulighet så jeg håper at uttalelsen kan inspirere til å gjøre det lille ekstra.

– Hvordan blir det hvis Norge skulle overraske med ti medaljer?

– Da blir det 18 års grense, sier Kaggestad og ler.

Les også: Skal sjekke 4000 sykler for å unngå motorjuks