Håper på Oscarnominasjon

DRAMMEN (NRK): Amerikanernes interesse for krigsveteraner og helter kan gi håp om at filmen "Kongens nei" kan gå videre i kampen om Oscar. Det tror en av de norske soldatene som forsøkte å stanse tyskerne så de ikke fikk tatt Kongen.

Håper på Oscar-nominasjon

I dag ble det kjent at storfilmen er plukket ut til å representere Norge i Oscar-utdelingen. Det synes Fredrik Wilhelm Seeberg fra Drammen er ekstra hyggelig.

– Det blir nokså interessant, det er ikke tvil om annet. Jeg har ikke reflektert så mye over det. Men om vi går videre til neste trinn er jo en annen sak.

Den 23. september er det premiere på det norske krigsdramaet. Filmen handler om de dramatiske aprildagene i 1940, da kongefamilien var på flukt fra den tyske krigsmakten.

«Kongens nei»

Regissør Erik Poppes krigsdrama «Kongens nei» blir Norges Oscar-håp.

Foto: Agnete Brun

– Han gjør en god jobb

I den nye filmen spilles Seeberg av Arthur Hakalahti Eilertsen.

– Jeg synes det blir veldig bra. Jeg har sett to små snutter, men det er ikke så veldig mye. Jeg har også truffet han som spiller meg flere ganger, senest i Drammen i går.

Selv var Seeberg bare 17 år gammel i de dramatiske dagene under krigen. Nå er han spent på å se det ferdige resultatet, han er invitert som en av hedersgjestene på premieren den 23. september.

– Blir du inviter til USA og Oscar-utdelingen tror du?

– Det kan jeg aldri tenke meg, det står nok mange i rekka før meg, ler den sympatiske krigsveteranen.