Kovacs går for gull og toppscorertittel

Strømsgodsets Peter Kovacs takker familien og klubben for knallsesongen. Les saken og se video.

Peter Kovacs kan bli årets toppscorer i eliteserien

SE VIDEO:Peter Kovacs og flere andre spillere få straff for tap på treninga.

Peter Kovacs synes på treningsfeltet i Drammen. 198 centimeter, pluss knotter under skoene, gjør at han rager høyest av samtlige. En god spenst i tillegg sørger for at spissen er fryktet av mange forsvarsspillere.

Denne sesongen har Kovacs gjort det svært bra i den blå trøya. Etter noen år i Odd Grenland og Lierce, kom ungareren tilbake til Drammen før seriestart.

– Så langt har sesongen vært en suksess både for meg og klubben. Vi har prestert på et høyt nivå hele gjengen, og det tror jeg vi skal fortsette med i de tre siste kampene også, sier Peter Kovacs til NRK.

Har scoret 11 mål

Peter kovacs

Peter Kovacs har grunn til å smile denne sesongen.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Selv om ungareren har prikket inn 11 mål for Strømgodset i år, så er det fremdeles fem mål frem til 2009-sesongen i Odd Grenland.

– Jeg lagde 16 mål i 2009 for Odd og da hadde vi et svært godt lag. Likevel mener jeg at Strømsgodset i 2012 er et bedre lag enn Odd Grenland i 2009, sier Kovacs.

Flere av de 11 målene Kovacs har gjort har vært helt avgjørende for poengfangsten til drammensklubben. Senest i kampen mot Haugesund hvor han nettet to ganger. .

Med 11 mål er han ett mål bak Moldes David Claude Angan i kampen om toppscorertittelen.

– Tittelen har jeg lyst på, men det viktigste for meg er at Strømsgodset tar gull, sier Kovacs.

Peter Kovacs

Peter Kovacs gjorde to mål i Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Selv om Kovacs topper i Strømsgodset har han også konkurranse i laget. Ola Kamara har ti mål, mens Diomande står med sju nettkjenninger denne sesongen.

– Råere og råere

Trener for Strømsgodset, Ronny Deila, er full av lovord om spilleren han hentet tilbake til Drammen før sesongen.

– Peter har utviklet seg hele sesongen. Han blir råere og råere og en er utrolig viktig spiller for oss. Han har utviklet seg mye teknisk og pasningsspillet har blitt mye bedre. For oss så er det først og fremst spisskompetansen hans som betyr mye for oss.

Godset-trener Ronny Deila før toppkampen mot Molde.

Trener for Strømsgodset, Ronny Deila.

Foto: Stig Indrebø / NRK

– Hvem tror du har gjort Kovacs så god i år?

– Han har ikke vært dårlig før heller da, men han har nok lært noe av gruppa og den kulturen vi har. Rett og slett det vi jobber med på trening hver dag.

Går for gull

– Kovacs, hvem har gjort deg så god i år?

– Det er meg selv, samboeren min Melissa Wiik og hele klubben. Spillere, trenere og støtteapparat. Vi jobber veldig mye og veldig bra sammen.

– Hvordan hjelper Melissa deg ute på banen?

– Vi snakker veldig mye, ikke bare om fotball, men vi snakker mye. Det at vi har det så bra sammen påvirker selvsagt det jeg gjør på banen. Slik tror jeg det er med alle fotballspillere. Har man det bra hjemme, gjør man det bra på banen.

Søndag møter Strømsgodset Rosenborg på en fullsatt hjemmebane. Det er den første av tre kamper som står igjen av årets sesong.

– Tar Strømsgodset gull?

– Vi går for det, avslutter superspissen.

Peter Kovacs

Peter Kovacs på trening med Strømsgodset fredag.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK