NRK Meny
Normal

Ringerike Panthers håper på opprykk

HØNEFOSS (NRK): Ringerike Panthers tror rehabiliteringen av ishockeyhallen på Schjongslunden kan føre til eliteseriespill i 2016. Ishallen er så god som ny.

14 millioner kroner har Ringerike Ishockeyklubb brukt for å pusse opp Schjongshallen innvendig.

Spillerne i Ringerike Panthers trener for fullt i den nye ishallen.

– Vi rev ut alt uten vegger og tak, så i utgangspunktet er alt nytt, sier styreleder i Ringerike Ishockeyklubb, Tor Fritjov Nerby.

Det er hektisk aktivitet på isen, og styrelederen er stolt da han viser oss rundt i det nye anlegget. Rehabiliteringen har kostet 14 millioner kroner. Isen er ny, og fasilitetene til spillere og publikum er kraftig oppgradert.

– Vi har helt nye tribuner og skal lett kunne ta imot 1.500 tilskuere. Klarer vi å få så mange på hver kamp, blir vi veldig stolte. Selv om skallet er gammelt, så er alt det innvendige helt nytt, sier Nerby.

Håper på opprykk

Nå håper klubben at investeringene skal gi klubben det ekstra løftet som skal få dem opp blant de beste ishockeylagene i Norge.

Tor Fritjof Nerby

Styreleder Tor Fritjof Nerby i Ringerike Ishockeyklubb er stolt over det nye anlegget.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Vi har levd på dispensasjon fra Norges Ishockeyforbund. Så lenge vi har en målsetting om å rykke opp, var vi en situasjon hvor vi måtte oppgradere, sier styrelederen.

På lørdag er det serieåpning og Ringerike Panthers tar imot kråkene fra Moss på den nye isen. I fjor ble det 3. plass i 1. divisjon, men også den svenskfødte kapteinen, Kristoffer Melin, mener forholdene nå ligger til rette for et opprykk.

– Vi har fått inn mange gode spillere og har et bra lag. Fasilitetene er mye bedre med den nye hallen. Det er som dag og natt. Vi merker best den nye isen, som er mindre enn tidligere. Så det blir raskere og mer fartsfylt spill, sier Melin.

Den nye isen er mellom tre og fire meter smalere, og rundt en meter kortere enn før. Målene er de samme som de spiller med i NHL.

I rute til serieåpningen

Fortsatt er ikke alt på plass til serieåpningen på lørdag, men likevel har styreleder Tor Fritjov Nerby hvilepuls.

– Vi har fått en midlertidig godkjenning for å slippe inn publikum her. Så selv om ikke alt er på plass, slik som rekkverk, er vi i rute til lørdag, sier Nerby.

Offisiell åpning av den nye hallen er 10. oktober.