NRK Meny
Normal

Hansen spår tap i tredje runde

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var bekymret for at klubben skulle stå med null poeng langt ut i sesongen. Etter fire poeng på to kamper har han fått en ny bekymring.

Vegard Hansen

Vegard Hansen smiler godt når han snakker om sin nye «bekymring».

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bekymringen om null poeng forsvant allerede i den første serierunden. For med 1-0 seier over Viking, kapret MIF sin første trepoenger i vår øverste divisjon siden 1992.

Og med uavgjort borte mot erkerivalen Strømsgodset, er nyopprykkede Mjøndalen ubeseirede etter to runder i eliteserien.

– Over all forventning og veldig godt betalt. Vi kunne stått med både null og ett poeng. Vi har hatt marginene med oss, det kan vi ikke forvente hver gang, sier trener Vegard Hansen.

– Er det fire poeng mer enn forventningene?

– Fire poeng over mitt budsjett, ler Hansen.

Må mobilisere

Mjøndalen-treneren brukte forsesongen til å snakke ned forventningene til laget, og mente at alle tabelltipsene burde ha bruntrøyene på sisteplass.

Suksessen i de to første rundene har dermed gitt Hansen et nytt «problem»

– Nå venter en ny knalltøff kamp, det blir veldig vanskelig mot Start. Nå kommer folk til å tippe at vi skal vinne, det tipper jeg at vi ikke gjør. Vi må mobilisere maks. Her kommer årets første tap antakeligvis, sier Hansen med et lurt smil.

– Er det største problemet ditt nå, at folk tipper at dere skal vinne kamper?

Mjøndalen-scoring

Mjøndalen jubler for scoring mot Strømsgodset. Kaptein Joackim Olsen Solberg (t.h.) er godt fornøyd med fire poeng på to kamper.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ja, nå prøver jeg å forhindre det da, ved å si at det blir vanskelig, ler han.

28 kamper igjen

Kaptein for Mjøndalen, Joackim Olsen Solberg, feiret 26-årsdagen med å lede laget til poeng borte mot rivalen. Han mener også sesongåpningen har gått over all forventning.

– Vi er klare over at vi er minst på absolutt alt og at dette kommer til å bli tøff. Vi hadde ikke forventet fire poeng etter to kamper, sier Olsen Solberg.

– Men nå har dere bevist at dere kan?

– Ja, det har vi. Vi visste at å mobilisere til to kamper, det er ikke så vanskelig. Men det er 30 kamper i eliteserien. Så gjenstår det å se om vi greier å holde det oppe, avslutter han.