NRK Meny
Normal

Hallo Venn uten grøss og gru

Ikke alle feirer Halloween med grøss og gru. I Filadelfiakirken i Drammen skal barn og ungdom ha HalloVenn-fest i kveld, med godteri, karneval og ballonger.

Hallo Venn

Lokalene skal fylles med ballonger og godteri til Hallo Venn-festen.

Foto: Lovise Ingeborg Gangnes / NRK

Torsdag ble det blåst utallige fargerike ballonger i Filadelfia-kirken i Drammen. Det var en del av forberedelsene til Hallo Venn-festen som går av stabelen fredag kveld. Dette er en alternativ halloween-feiring som ble startet av pastor Svein Robert Solberg på Hamar i 2007. Siden da har konseptet vokst.

– Nå er 210 påmeldt, og så kommer det alltid noen på tampen, sier barnepastor i Filadelfia-kirken Katrine Bergum.

Rekordmange

Katrine Bergum og Kjersti Haave Reknes

Katrine Bergum (til venstre) og Kjersti Haave Reknes gleder seg til kveldens Hallo Venn-fest.

Foto: Lovise Ingeborg Gangnes / NRK

Deltakertallet i Drammen i år er rekordhøyt. Da kirken startet med dette for noen år siden, var det 80 påmeldte. Selv om feiringen er forbeholdt barneskoleelever, deltar både små og store.

Noen elever fra ungdomsskolen og noen enda større ungdommer er med og hjelper til på poster, så de får være med på festen.

– Og så har vi underholdning på scenen hvor de største skal danse og synge, så vi prøver å inkludere alle, sier Kjersti Haave Reknes.

Hun er trosopplærer i kirken. Behovet for en alternativ halloween-feiring er stort, mener hun.

Djevler og dødninger

– Vi vet at det er mange som ikke er så begeistret for den vanlige haloween-feiringen. De vil ikke at barna skal kle seg ut som djevler og dødninger og som vandrer gatelangs og banker på ukjente dører.

– Er det fy fy med grøss og gru?

– Ja, vi synes det er mye hyggeligere å kunne fokusere på det som er positivt og hyggelig, i hvert fall synes vi det er mer hyggelig i vårt miljø, sier Reknes.

De to damene i Filadelfia-kirken har store forventninger til kvelden og gleder seg.

Gledet seg siden i fjor

– Det er iveren i ansiktene på ungene som driver oss. Jeg kjenner noen som har gledet seg helt fra Hallo Venn i fjor. De har gledet seg et helt år. Og de har aldri sett eller fått så mye godteri før.

– Er dette bedre enn julaften?

– Nesten.

Godteri

Det skal ikke mangle på godteri til Hallo Venn-festen.

Foto: Lovise Ingeborg Gangnes / NRK