Hale på kattunge revet av

En kattunge måtte amputere halen etter mishandling. Veterinær frykter at kattungen ble kastet ut av en bil.

OPPREVET HALE

Denne kattungen ble funnet i veikanten med helt løs hale.

Foto: Christina Eibakk

På vei hjem fra stranda oppdaget Christina Eibakk en liten kattunge som lå i veigrøften ved fylkesvei 289 mellom Svelvik og Mørk.

– Vi trodde først det var søppel, før vi så at det var en liten kattunge, sier hun

Christina forteller at katten blødde ut fra rumpa og at halen nesten var revet av da de fant den. Veterinæren Karin Westereng kom på stedet en halvtime senere. Da hadde katten sluttet å blø.

Tror den ble kastet etter halen

– Vi frykter at noen har tatt katten i halen og hevet den ut av vinduet. Katten hadde en skikkelig stygg flenge ved haleroten. Blodet var veldig fersk, så dette er noe som har skjedd veldig nylig, sier veterinæren.

Westereng sier at det ikke er tvil om at det er noen som har påført katten skaden.

– En kattunge på 60 gram klarer ikke å gjøre en slik skade på seg selv. Veikanten er ikke et naturlig sted for en kattunge å være. Han var helt tam, og pelsen hans var helt ren og fint. Så noen må ha eid han, og han har helt sikkert fått et skikkelig rykk i halen, sier hun.

FANT KATTUNGEN:

Christina Eibakk var på vei hjem fra stranden da hun fant den skadde kattungen i grøften.

Foto: Christina Eibakk

Måtte amputere halen

Halen var helt løs og veterinæren så seg nødt til å amputere halen til kattungen, som nå har fått navnet Bob. Nå håper hun at Bob overlever.

– Det gjenstår å se om han kan bæsje. Han har ikke bæsjet på et døgn, men han har spist veldig lite. Til gjengjeld er han våken, leken og veldig sosial, sier hun.

Mange reagerer

Nå håper både veterinæren og Christina at det går bra med Bob. Christina, som fant kattungen, la ut hendelsen på Facebook. Innlegget har nå over 4000 delinger.

– Det er helt grusomt gjort. At noen klarer å kvitte seg med et dyr på den måten, det er bare helt grusomt, sier Christina.