Hadde laptop i frontruta - pågrepet av politiet

En lastebilsjåfør har fått kjøreforbud i Norge etter at han ble pågrepet i en tungbilkontroll i Lier i går kveld. Sjåføren hadde rigget til et bord med laptop ved frontruta.

Lastebil tatt med laptop i vinduet

Dette synet møtte Statens vegvesen onsdag formiddag. Politiet ble koblet inn i saken, og nå har sjåføren fått en bot for å ha kjørt med et bord og en laptop i frontruta.

Foto: Statens vegvesen

Sjåføren, en mann i 30-årene fra Tsjekkia, ble pågrepet ved 19.30-tiden i går kveld ved Jensvoll i Lier i forbindelse med en tungbilkontroll.

Bordet og datamaskinen gjorde at sikten var dårlig, og politiet satte mannen i arrest. Han ble også fratatt førerkortet.

Fikk kjøreforbud

I formiddag ble han løslatt etter å ha erkjent forholdet.

– Han har fått kjøreforbud i Norge på 3 måneder og må betale en bot på 6000 kroner, opplyser operasjonsleder i politiet, Tore Nuven.

Det er uklart hva sjåføren har forklart om hvorfor han hadde laptopen stående oppe ved frontruta.

Tungbilkontroll Drammen

Laptopen var plassert slik at sikten ble betraktelig dårligere.

Foto: Statens vegvesen

Uvanlig mange ble tatt i kontroll

Overingeniør og kontroll-leder i Statens vegvesen, David Kristiansen, forteller at det var uvanlig mange som ble tatt i kontrollen de utførte onsdag.

– På denne tiden av året går det mye i lys og dekk. Det er mye slitte dekk for tiden. At sjåførene skal «bruke opp» dekkene før vintersesongen. De sjåførene må stå igjen på plassen her, sier Kristiansen.

Seks av kjøretøyene som ble kontrollert var overlastet, og en av sjåførene fikk et vektgebyr på over 21.000 kroner. Utenom det var det 14 andre forhold og mangler som ble oppdaget i kontrollen. Blant annet mangel på bilbelte og bombrikke.

– Det er klart, den med laptopen er nok noe av det verste vi har sett på denne kontrollen. Dessverre er det ikke første gangen vi ser dette her. Men en så stor pc-skjerm slått opp er det lenge siden vi har sett, forklarer Kristiansen.

Han anslår at bordet og laptopen til sammen hadde en høyde på rundt 40 cm.

– Det er jo en stor risiko. Det dekker alt av blindsoner og gjør det vanskelig å se om det er noen myke trafikanter som ferdes foran, sier Kristiansen.

– Hva sa sjåføren?

– Føreren kunne omtrent ikke engelsk i det hele tatt, men vi så på pc-skjermen at det ble brukt som en GPS. Det var et stort kart fremme.