NRK Meny
Normal

Skaper nettverk for etablerte og ferske gründere

DRAMMEN (NRK): I går startet Gründeruka i Drammen. Gjennom syv forskjellige arrangementer rundt omkring i byen skal det skapes nettverk.

I går startet Gründeruka i Drammen. Gjennom syv forskjellige arrangementer rundt omkring i byen skal det skapes nettverk.

Gründeruka arrangeres i anledning en internasjonal gründeruke, men det er første gang det finner sted i Drammensregionen. Her samles etablerte forretningsfolk og gründerspirer for å danne nettverk og lære om hvordan de kan komme seg ut på det europeiske markedet.

På åpningen av uka var det flere lokale gründere som delte sine historier. En severdighet som slo spesielt godt an var en robot som ved hjelp av en datamaskin og en minnebrikke, kan lage pannekaker med motiver.

Pannekakerobot

Miguel Valenzuela (til venstre) demonstrerer oppfinnelsen sin.

Foto: Amanda Strand Askeland / NRK

Mannen bak oppfinnelsen er amerikaneren Miguel Valenzuela. Han er bosatt med familien i Hokksund og ideen fikk han da datteren ønsket å lage en pannekake av lego.

– Jeg bestemte meg for å jobbe ut i fra hennes inspirasjon, forteller Valenzuela som egentlig er utdannet ingeniør.

– Pannekaker er gøy å lage og gøy å spise. Det gir også barn muligheten til å utforske matlagning og teknologi, sier han til NRK.

Startet eget reklamebyrå

Ferske gründere

Guttene jobber sammen i et nyoppstartet reklamebyrå. Fra venstre: Herman Andreassen (21), Marius Valvatne (25) og Sondre Nygård (24).

Foto: Amanda Strand Askeland / NRK

Blant deltagerne var günderen Sondre Nygård som har startet et eget reklamebyrå. Med seg hadde han medeier Marius Valvatne og ansatt Herman Andreassen.

– Vi er her for å få råd og tips og høre andre gründeres historier, forteller Nygård.

Bedriften ble startet for tre år siden og de har i tillegg to andre kollegaer.

Vil ha et årlig arrangement

Tone Sørensen er prosjektleder i Næringsforeningen i Drammensregionen. Hun har vært med å arrangere denne uka. Hun håper dette kan bli til et årlig arrangement.

– I hovedsak er det for alt fra etablerere til folk som er interessert i gründerskap, sier hun.

Tone Sørensen

Prosjektleder i næringsforeningen i Drammensregionen, Tone Sørensen, er veldig fornøyd med åpningen.

Foto: Amanda Strand Askeland / NRK