NRK Meny
Normal

– Har hatt godt humør hele veien

Men seieren mot Sarpsborg 08 ga HBK en «selvtillitsboost».

Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Stensæter

Hønefoss kunne juble for tre poeng, etter å ha slått Sarpsborg 08 med 3–1 på søndag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Hønefoss stod med ni strake kamper i eliteserien uten seier. Men på søndag kom endelig trepoengeren, med 3–1 seier hjemme mot Sarpsborg 08.

På treningsfeltet onsdag var humøret på topp hos spillerne, og slik har det vært hele veien ifølge assistenttrener Pål Arne Johansen.

Pål Arne Johansen

Assistenttrener Pål Arne Johansen sier klubben har lært mye av fjoråret når det gjelder humør.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Jeg merker litt forskjell, men ikke så mye. Det har vært ganske god stemning hele tiden. Jeg tror selvtilliten fikk seg et lite byks oppover, men ellers er det som vanlig. Det er smil og godt humør i HBK-leiren.

– Hva sier det om klubben at dere har klart det under en tung periode?

– Det sier vel at vi har vært forberedt på at vi er en klubb som kan komme til å havne i en utfordrende posisjon i år, og at vi vet hva det handler om. Og så lærte vi en del fra fjoråret, der det vel ble litt lite smil utover høsten, forklarer Johansen.

– Har det vært tungt å jobbe i og rundt Hønefoss?

– Jeg syntes egentlig ikke det. Det har vært en samlet kraft. Trenerteam og spillere har jobbet sammen. Dette har vært både lærerikt og givende.

Les også: Hønefoss best i bunndrama

Har vært tøft

Midtbanespiller Helge Haugen innrømmer at det har vært litt tøft å være HBK-spiller, men at de ikke hadde mistet troen – selv med tap mot Sarpsborg.

hønefoss

Helge Haugen har gått poengløs av banen flere ganger denne sesongen, og innrømmer at det har vært tøft.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Vi hadde uansett hatt muligheten til å gjør det selv. Men med et tap mot det laget som lå nærmest oss, så hadde det vært tøft for hodet.

– Har det vært tungt å være HBK-spiller?

– Vi har gledet oss til å gå på trening og klare å snu dette her. Men det er klart, når man ikke vinner fotballkamper, og ikke tar poeng, så er det tøft.

– Har dere vært der at dere begynte å tvile?

– Neida, vi har alltid hatt troen vi. Det er ikke noe problem, forklarer Haugen.

Og han får støtte fra assistenttreneren.

– Vi har et bra lag, og vi har vist, både i enkeltkamper og i perioder, at vi har noe i eliteserien å gjøre. Så troen er uovertruffen og sterk.

Viktige kamper i vente

Nå venter to nye viktige kamper for HBK. Først borte mot Tromsø, som for øyeblikket ligger på plassen over Hønefoss, før de møter Start på hjemmebane, laget som ligger på plassen bak ringerikslaget.

– I fjor spilte vi 0–0 i Tromsø, det var en av våre beste kamper. Da handlet det om at vi torde å være oss selv, det kommer det til å handle mye om i år også. Vel vitende om at vi møter et bra lag. Vi gleder oss og er godt forberedt, sier Johansen.

Les også: Skjebnemåneden til Hønefoss

Haugen mener det nå blir viktig å bygge videre på seieren fra sist serierunde.

– Vi må ta med oss den positiviteten vi nå har fatt. Trene godt denne uken, og spille med litt mer selvtillit enn vi kanskje har gjort de siste kampene.

Og oppskriften for å overleve i eliteserien er klinkende klar.

– Det er bare å stå på, angripe, være offensive, glede seg til hver dag og smile helt til slutten av november, avslutter Johansen.