NRK Meny
Normal

Godt forberedt til viktig oppgjør

Strømsgodset er godt forberedt til helgens viktige kamp mot Aalesund. Fire kamper gjenstår i serien og seier betyr et stort skritt nærmere gull.

Nest siste trening før den viktige kampen mot Aalesund

Nest siste trening på Marienlyst før søndagens kamp borte mot Aalesund.

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

Et av målene spillerene på Strømsgodset satte seg før sesongen var å score mål borte mot Aalesund. Målet ble aldri formulert skriftlig, men det var et tema i spillergruppa sier assistenttrener Haakon Lunov.

– Nå er det faktisk litt morsomt. Spillerene sa at dette var en barriere de ville bryte denne sesongen. Og nå skal vi møte Aalesund på søndag. Det er to offensive lag og det kommer til å bli en jevn og god kamp.

Strømsgodset har vunnet sine to siste kamper og har nå fire kamper uten tap, siden 0-1 borte mot Viking den 1.september. Aalesund har ikke vunnet på sine seks siste kamper, siden 2-1 borte mot Tromsø den 18.august.

Assistenttrener Haakon Lunov i Strømsgodset

Haakon Lundov, assistenttrener i SIF.

Foto: Godset.no

– Det har vært bra innsats og godt humør på treningsfeltet den siste uka, vi er godt forberedt og har jobbet bra med lagtaktiske ting, sier Lunov.

Lagene har møtt hverandre 13 ganger i Tippeligaen. AAFK har sju seirer, Strømsgodset fire, mens to kamper har endt uavgjort, ifølge Infostrada Sports.

– Uansett hvordan det går så er dette en kjempeerfaring, vi har mange unge spillere og det er en bragd å ta medalje to år på rad, uansett sølv eller gull, sier Haakon Lunov.

Reiser til Aalesund for å vinne

Peter Kovacs har fem mål på 10 eliteseriekamper kamper mot Aalesund i sin karriere. I år er det ti år siden han debuterte i den øverste disvisjonen nettopp mot Aalesund da han spilte på Tromsø.

Peter Kovacs

Peter Kovacs i SIF.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Å, det er lenge siden, jeg husker det, jeg scora der, men etterpå har det ikke gått så bra for oss der.

Kanskje blir det nettopp Kovacs som redder Strømsgodset i Aalesund på søndag ?

– Jeg håper at jeg kan score. Uansett vi går for tre poeng. Nå er det bare tre poeng som gjelder. Jeg tror både vi og byen venter at vi skal ta gull nå. Vi er bedre nå og mer samspilte.

Tør du tippe resultatet ?

– Nei, jeg bryr meg ikke om det blir 6-0 eller 2-1, bare vi tar tre poeng.