NRK Meny
Normal

Gjerningsmennene fortsatt på frifot

De to maskerte mennene som angrep en 20-åring med machete i går kveld, er fortsatt på frifot. – Det er ikke grunn til at folk skal være redde, sier lensmann i Røyken og Hurum.

Angrep på Båtstø

Politiet gjorde undersøkelser på stedet i natt.

Foto: VEGARD M. AAS / PRESSE 3.0

En mann i 20-årene ble fraktet til Drammen sykehus etter at han ble angrepet med øks og machete i sitt eget hjem tirsdag kveld.

– Vi har ikke pågrepet noen gjerningspersoner, men én person er etterlyst, sier Sigrid Lie, lensmann i Røyken og Hurum.

– Ikke grunnlag for at folk skal være redde

Politiet har i dag avhørt flere personer og gjennomført taktisk og teknisk etterforsking av hendelsen som skjedde i en hybelbolig i Båtstø i Røyken kommune i Buskerud.

– Vi har gjennomført sporsikring og analyser av de tekniske sporene. Gjennom informasjonen vi har samlet i dag, har vi dannet oss et bilde av hva som skjedde ute på Båtstø i går kveld.

Sigrid Lie.

Sigrid Lie, lensmann i Røyken og Hurum.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Hva vet dere om motivet?

– På nåværende tidspunkt kan jeg dessverre ikke gå ut og si noe om motivet mens etterforskningen pågår. Vi har en arbeidsteori, men vi prøver å danne oss et klarere bilde av hva motivet kan ha vært.

– Er det grunn for at folk skal være redde for at noe liknende skal skje dem?

– Ut ifra det vi kjenner til nå, mener vi at det ikke er grunnlag for folk å frykte at de skal bli ranet i sine hjem.

Ønsker tips

Politiet i Røyken og Hurum, med bistand fra Oslo og Søndre Buskerud, fortsetter å etterforske bredt. Flere personer skal avhøres.

De to gjerningspersonene skal ha vært iført finlandshette, og skal ifølge vitner være i starten av 20-årene. Politiet fikk melding om hendelsen 22.30-tiden tirsdag kveld.

– Vi er interessert i vitneobservasjoner. Hvis det er noen har informasjon som de mener kan ha noe som helst med denne saken å gjøre, så er vi veldig interessert i at de tar kontakt på telefon 02800.