NRK Meny
Normal

Geilo vil bli Europas nye langrennshovedstad

Turistsjefen på Geilo ønsker å bruke 50 millioner kroner over en femårsperiode og gjøre Geilo i stand til å ta alle store langrennsarrangementer.

Turistsjef Pål Knutsson Medhus

Turistsjef Pål Knutsson Medhus mener Geilo kan bli like kjent som arrangørarena av langrenn som Davos og Oberstdorf.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Dersom turistsjef Pål Knutsson Medhus greier å skaffe nok penger vil han sørge for storsatsing på det kjente alpinstedet, som alltid har hatt for korte og lite utfordrende alpinløyper.

Og Medhus er ikke i tvil om at drømmen lar seg realisere.

– Vi har alle muligheter til å få det til. Vi har ideell logistikk på plass for at folk skal komme seg hit. Bergensbanen er tredd tvers gjennom kommunen, og vi har mange veier fra både øst og vest. Vi har hoteller, campingplasser, store og små hytter og leiligheter, restauranter i fleng og vi har fantastiske treningsmuligheter. Vi står bokstavelig talt midt i et løypenett, sier han.

Davos og Oberstdorf

Turistsjefen mener det ikke er urealistisk å gjøre Geilo til verdens beste langrennsdestinasjon både for turister og langrennsløpere, slik at alpinbygda under Hallingskarvet blir like kjent som arrangørarena av langrenn som Davos og Oberstdorf.

– Vi må fordele ansvar, legge konkrete planer, og tore å investere. Det er ikke urealistisk å bruke åtte til ti millioner i fem år på å bygge ut langrennsløypene med skibruer, og løyper ut og inn av sentrum. I høyfjellet har vi allerede blant verdens flotteste løypenett, både på Dagali, Haugastøl og Holsåsen, sier han.

Trekke sammen

Direktør på Norges Toppidrettsgymnas Torgeir Skrede

Direktør på Norges Toppidrettsgymnas Torgeir Skrede mener dette har alle muligheter til å lykkes.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Sjefen på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo, Torgeir Skrede tror Geilo har potensial til å utvikle seg som en internasjonal langrennshovedstad i Europa.

– Absolutt, Vi har allerede mange gode traseer her. Vi har all infrastruktur som skal til. Og hvis vi greier å dra i samme enden av tauet alle sammen, er jeg sikker på at vi kan bli en meget god arrangørdestinasjon. Vi er anerkjente i dag, men vi kan bli enda bedre hvis vi drar lasset sammen, sier Skrede.

Allerede mange

Direktør på Vestlia Resort, Roger Espeli sier at også reiselivsnæringen er interessert i at Geilo blir Europas nye langrennshovedstad.

– Det har jeg veldig tro på. Veldig mange av gjestene våre er her for å gå langrenn. De er etter hvert kanskje blitt flere enn de som kjører alpint. Og potensialet er kjempestort, både i Norge og Internasjonalt. Og internasjonale langrennsarrangementer ville gitt mye oppmerksomhet, sier Espeli.