NRK Meny
Normal

Flotte vinterforhold gir fulle hoteller

GEILO (NRK): Snømangelen i lavlandet får folk til å gå mann av huse for å oppsøke snøhvite vidder. I øvre deler av Buskerud er det så godt som fullt på alle skistedene.

Havsdalen

Det er ikke sild i tønne i Havsdalen ved Geilo ennå, men neste uke kommer storinnrykket.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Vi har hatt snø siden tidlig i november, og så lenge det er snø er det travelt, sier turistsjef Pål Knutsson Medhus på Geilo.

I tillegg til at det er en del gjester fra Storbritannia, Danmark og andre europeiske land, blir det fullt trykk når vinterferien starter i Norge neste uke. Turistsjefen er storfornøyd.

– Det er litt forskjellig hvem som har ferie når, men det blir en travel periode, sier Medhus.

– Eventyrlig

Wenche Reinton

Hotelldirektør Wenche Reinton har god grunn til å smile om dagen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Rundt omkring på hotellene øverst i Buskerud er det også langt på vei fullt i vinterferieukene. Administrerende direktør Wenche Reinton på Ustedalen Resort Hotel sliter med å finne plass til alle turistene.

– Den første vinterferieuka er helt eventyrlig. Vi kunne hatt flere enheter, men det har vi dessverre ikke. Uka etter er alle leilighetene fullbooket, men vi har fortsatt noen hotellrom ledig, sier Reinton.

Også i påsken og uka etter blir det travle dager for hotelldirektøren. Bergenserne har vinterferie uka etter påske, og alle boenhetene hos Reinton er allerede bortbestilt.

Klingende mynt

Med vinterferien for døra gnir det lokale næringslivet seg i hendene. Små butikker, restauranter og kiosker er klare for omsetningsøkningen de vet kommer.

– Det kommer enkelte dansker innom som har problemer med kjetting eller ikke får starta bilen. Så da blir det bare mas, smiler kioskinnehaver Helge Glimsdal.

Alt i alt gleder han seg over storinnrykket.

– Snøen lokker

Alle hotellene NRK har vært i kontakt med, melder om fulle hus. Turistvert Arne Nibstad på Storefjell Høyfjellshotell er ikke i tvil om hvorfor turistene kommer.

– Det må være snøen som lokker. Nå er det veldig flott oppe i fjellheimen med nysnø. Vi har fått den snøen vi trenger, så påska er berget også, sier Nibstad.

Havsdalen

Med lite snø i lavlandet, fristes folk til å reise til fjellheimen. Her fra Havsdalen ved Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK