– I verste fall kan juniorlaget være A-laget etter jul

DRAMMEN (NRK): Glassverket-trener Geir Oustorp frykter at flere av de beste spillerne hans går etter økonomiske trøbbel i håndballklubben.

Anna Aasprung Brekke

JUNIOR: Sammen med resten av juniorspillerne fikk Anna Aasprung Brekke trene med eliten til Glassverket. Neste år kan flere av juniorspillerne bli en del av førstelaget.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

I går trente juniorlaget sammen med elitelaget i Drammenshallen. For juniorspillerne ble det en anledning til å vise seg frem.

– Det er gøy. Du får litt større konkurranse og litt større utfordringer. Det er det alltid moro å føle at man blir sett på av hovedtreneren, sier Anna Aasprung Brekke.

Usikker fremtid

For mange av de yngste var det utelukkende positivt, men for hovedtrener Geir Oustorp er situasjonen en annen.

– Vi trener med juniorlaget nå fordi at vi ikke vet helt hvordan det ser ut etter jul i Glassverket. I verste fall kan dette være A-laget etter jul.

Geir Oustorp

UTFORDRENDE: Geir Oustorp synes situasjonen er utfordrende og frykter for hele laget sitt.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

For det kan se både mørkt og dystert ut. Glassverket styrer mot millionunderskudd, regnskapsføreren er siktet av politiet og lønningene til spillerne må trolig kuttes. Derfor frykter treneren spillerflukt fra et av Norges beste håndballag.

– Det er en utfordrende situasjon, men man må prøve å ta tak i den og se hvordan det er. Det er greit for treneren å få oversikt over alle spillerne på juniorlaget og se om det er noen vi har gått glipp av eller noen som har hatt en veldig god utvikling siste tiden.

Hvor mange frykter du kan forsvinne?

– Vi frykter for hele laget vårt for vi vet ikke hvordan det ser ut. Må alle kontraktene løses opp, vet vi ikke hvem som blir med videre eller ikke. Jeg frykter for laget mitt fortsatt.

Viktig inntektskilde for spillerne

Heller ikke talskvinne for elitelaget, Emilie Christensen, er overbevist om at de samme spillerne er å se på banen i 2017. Til tross for at lønningene har vært beskjedne, har det likevel vært en viktig inntektskilde for spillerne.

– Jeg håper at vi kan stå med den samme spillerstallen som vi har per dagsdato, men frykter at dersom det blir stor lønnskutt, så vil enkelte se på alternative muligheter.

Emilie Christensen

HÅPER: Emilie Christensen håper at Glassverket kan stå med samme spillerstall også neste år, men er ikke overbevist om at det kommer til å bli sånn.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Tror du det vil være enkelt for spillerne å gå ned i lønn?

– Nei, og det merker vi allerede nå at det er veldig individuelle forskjeller på hva man har og hvilken situasjon man er i utenom håndballen.

Hovedtreneren forstår at noen kan måtte forlate klubben, men han håper til det siste at Glassverket kan få inn nok penger til å beholde jentene på elitelaget.

– Vi velger å tro at det er mange som unner oss godt. Og at Buskerud ønsker å ha et eliteserielag i Grundigligaen.

Nå håper Oustorp på hjelp utenifra.

– Hvis det kommer noen snille onkler som vil bruke julepengene på dette, hadde det vært veldig bra. Da stiller vi opp på det meste.