NRK Meny
Normal

Norsk statsborger frikjent for dobbeltdrap i Bosnia

En mann fra Drammen er frikjent for to drap i Bosnia, melder VG. Mannen ble pågrepet i fjor.

Bosniske medier melder at den norske statsborgeren på mandag ble frifunnet av en domstol i byen Banja Luka.

Ifølge VG skal dommen bekrefte at 42-åringen fra Drammen var i nærheten av åstedet for dobbeltdrapet. Påtalemyndigheten klarte derimot ikke å bevise at mannen stod bak drapene.

Drapene skjedde på en kaffebar i landsbyen Trnopolje 28. juli i fjor. Ifølge dommen ble det avfyrt tolv skudd mot ofrene.

Det var i august i fjor mannen ble pågrepet og siktet for grovt drap, samt ulovlig produksjon og handel med våpen og eksplosive stoffer.

Frifinnelsen fant sted mandag. Mannen ble imidlertid dømt til ti måneders fengsel for ulovlig oppbevaring av våpen, men straffen anses som sonet ettersom mannen har sittet over et år i varetekt.

VG har vært i kontakt med et familiemedlem av mannen. Vedkommende bekrefter at 42-åringen er frifunnet og på vei hjem til Norge.

Ifølge NTB skal mannen være tilknyttet Wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en fundamentalistisk retning innen sunniislam.

Ifølge Dagbladet er 42-åringen, som er norsk statsborger og hjemmehørende i Drammen, tidligere dømt en gang for vold i Norge.

– Jeg kjenner ikke til detaljene, men jeg er klar over at han er løslatt, sier mannens advokat Fridtjof Feydt til avisen.