NRK Meny
Normal

Fortsatt kritisk for mann etter skyteepisode

Tilstanden er fortsatt kritisk for mannen i midten av 30-årene som skjøt mot flere personer og seg selv i Drammen sentrum fredag ettermiddag.

Skutt i Drammen

Mannen ble fløyet til Oslo universitetssykehus etter skuddene fredag kveld. Tilstanden hans betegnes fortsatt som kritisk.

Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto

– Vi har avhørt de to som ble skutt på og flere vitner etter hendelsen. Det gjenstår noen avhør som trolig vil bli foretatt i løpet av helgen. Når det er
mulig, vil vi avhøre mistenkte, sier leder av etterforskningsavdelingen i Drammen, Stein Olav Bredeli til NRK.no.

Mannen, som er i midten av 30-årene og fra Drammen, er innlagt på Ullevål sykehus. De to som ble skutt på ble ikke skadd.

Skyteepisoden skjedde ved Centralgaragen i Drammen sentrum i 16.30-tiden fredag. Gjerningsmannen skjøt mot to ukjente menn uten å treffe, for så å skyte mot seg selv.

– Vi føler vi har en rimelig bra oversikt over det som faktisk skjedde, sier Bredeli.

Det var mange mennesker i området, blant annet i og utenfor en butikk i nærheten, da skuddene ble avfyrt. Ifølge politiet var det ikke noen relasjon mellom mannen og dem han skjøt mot. Foreløpig vet ikke politiet hva slags motiv mannen kan ha hatt for å avfyre skuddene.

Følger opp pårørende

Drammen kommune opprettet fredag kveld et kriseteam for de fornærmede, pårørende og vitner.

– Det har allerede vært samtaler med dem som ble direkte berørt av episoden og det er gjort avtaler om videre oppfølging for dem som trenger det, sier Eva Milde Grunvald i Drammen kommune.

Hun sier de vil fortsette å holde kontakt med dem som ble berørt av episoden fredag kveld.

– I tillegg har vi lagt ut informasjon på kommunens hjemmesider, hvor vi gjør oppmerksom på at de som har behov for å snakke med noen etter episoden, kan ta kontakt med legevakten, sier Grunvald.