NRK Meny
Normal

Første båt fra tømmerterminalen

Tirsdag gikk den første båten med flis fra den mye omtalte tømmerterminalen i Drammen. De første båtene med tømmer skal gå i starten av februar.

Tømmerbåt på Lierstranda
Foto: Stig Sorthe

Det har lenge vært strid om tømmerterminalen på Lierstranda i Drammen. Etter en lang dragkamp der Eidos Eiendomsutvikling og Lier kommune sto mot Södra Tofte om å ta i bruk terminalen til å lage en tømmerhavn, kom partene til enighet før jul.

Stig Sorthe

Stig Sorthe er glad for å ha sendt i vei den første båten fra tømmerterminalen.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Etter det har det vært jobbet med å komme i gang med utskiping av tømmer og flis fra terminalen på Lierstranda.

– Tirsdag gikk første båt med flis fra Moelven, og det fungerte utmerket, sier Stig Sorthe i Drammensregionens Virkesterminaler.

Les også:

Lekter

De første båtene med tømmer skal gå i starten av februar.

– Løsningen i første omgang er å leie en av lekterne som ble brukt av Södra Tofte (Södralekter), og utfordringen har vært dybden ved siden av lekteren. Dette ble avklart i midten av januar, og de fleste båtene kan legges inntil lekteren og forskyves ved lasting. forteller Sorthe.

Tømmerbiler på tømmerterminalen på Lierstranda

Det kjøres inn mye tømmer til terminalen nå.

Foto: Stig Sorthe

Det har allerede blitt kjørt inn en god del tømmer, og målestasjon og entreprenør betjener terminalen fra kl. 06:00 til kl. 20:30 mandag til torsdag.

Arbeidet med den planlagte lekterløsningen pågår for fullt og kan komme på plass i løpet av februar. Inntil da må Södralekteren brukes.