NRK Meny
Normal

Forbereder Ismusikkfestivalen

Den tiende ismusikkfestivalen på Geilo går av stabelen til helga.

Terje Isungset

Terje Isungset er også i år et av trekkplastrene. Dette bildet er tatt i anledning åpningen av kraftjubileet i Meløy i mars 2012.

Foto: Emile Holba

Allerede torsdag starter programmet i den gedigne snøscenen i Geilo sentrum. Festivalen har alltid blitt arrangert ved fullmåne, noe som er viktig for mystikken i festivalen.

– Det finnes ingen maken festival i hele verden, sier informasjonsansvarlig Tone Lægreid til NRK.

Derfor er det enorm presse og medieinteresse fra store deler av verden under årets festival. Blant annet er TV og radioteam fra Russland, Canada, Storbritannia, Polen og Frankrike er ventet til Geilo i løpet av helgen.

Lokal komponist

De fleste instrumenter som er laget av is bli laget rett i forkant av festivalen rett utenfor arenaen i Geilo sentrum.

For første gang er det i år engasjert en komponist som har laget et bestillingsverk til festivalen. Det er Sigurd Rotvik Tunestveit fra Ål som har laget verket Meltwater. Verket kan publikum få høre allerede torsdag kveld. Komponisten deltar selv i fremføringen med sin vokal.

Håper på klarvær

Ellers er den røde tråden i festivalen i år, som tidligere år, Terje Isungset på perkusjon og andre instrumenter laget av is. De nye instrumentene i år er en isUdu og en isbass. I tillegg skal det spilles på istrompet, isbalafon og selvsagt en rekke perkusjonsinstrumenter.

Årets spillested midt i Geilo sentrum skulle tilsi at flere tusen tilhørere vil trekke hit i løpet av helgen.

– Det er rett og slett magisk å komme hit og overvære konserter her både på dagtid og etter mørkets frembrudd. Vi håper bare på kaldt klarvær der vi får se fullmånen. Det skaper en ekstra magisk stemning over Geilo sentrum, sier Lægreid.

På Geilo gjør arrangørene seg klare for den tiende Ismusikkfestivalen.

Se video fra de siste forberedelsene til Ismusikkfestivalen. Tone Lægreid og Sigurd Rotvik Tunestveit er klare.