NRK Meny
Normal

Folkemusikk for alle

ÅL (NRK): Folkemusikkveka 2015 som starter på Ål denne uka, skal være bredere musikalsk og mer genreutvidende enn tidligere festivaler. Derfor stiller både Stein Torleiv Bjella og Odd Nordstoga på scenen.

Folkemusikkveka 2015

Iris Almås Tangerås og Ulf-Arne Johannesen er klare for Folkemusikkveka på Ål.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Folkemusikkveka 2015 på Ål er i gang i slutten av denne uka. Ifølge arrangøren skal programmet, som vil prege Ål sentrum med musikk og trolig et stort publikum en drøy uke framover, skal spenne vidt og i tillegg være genre-utvidende.

– Folkemusikkveka skal være for alle og alle skal få lyst til å gå inn og høre en konsert, sier Iris Almås Tangerås i festivalstyret.

Stein Torleiv Bjella skal være med på årets folkemusikkveke på Ål. Også mange andre artister, lokale og nasjonale, innenfor og utenfor genren folkemusikk. Odd Nordstoga for eksempel.

Blir synlig i bygdebildet

Men dette er ikke nytt i folkemusikkveke-sammenheng. Nyere er kanskje at festivalen på Ål i år skal markere seg skikkelig i bygdebildet, og trekke flere folk inn på arrangementet, sier Tangerås.

– De største grepene vi har gjort og som vi har videreført i år er at vi tar mer av musikken ut. Vi skal lage en stor og visuell festival der det skal vises at det er folkefest og der du skal føle deg velkommen, enten du liker folkemusikk eller ikke.

– Skal være en fest

Ulf-Arne Johannesen er festivalsjef også i år, og han understreker at Folkemusikkveka 2015 skal være en stor fest.

– Det er et bredt spekter i arrangementene, og vi bruker de fleste lokalene i sentrum.

– Festkveldene på hotellet vil jeg dra frem som høydepunkt. Der Stein Torleif Bjella spiller på lørdagen og Odd Nordstoga på fredagen. For ikke å snakke om Hallingdanstevlinga i gågata på lørdag formiddag. Det er en stor suksess, sier Johannesen.