Født i busslomma på Flå

Noen barn har det mer travelt enn andre med å komme til verden. Lørdag ble det født ei lita tulle i ei busslomme på Flå.

Født i busslomma på Flå

Denne lille jenta ville ikke vente, og kom til verden i ei busslomme på Flå.

Foto: Privat

De glade foreldrene, Kristin Håkerud Berntzen og Stein Thøger Vindegg, fikk seg litt av en kjøretur lørdag. Det forteller jentas bestemor, Inger-Brit Vindegg, som da alt var vel overstått, delte nyheten med alle sine følgere på Facebook.

Skjermdump fra Facebook

Inger-Brit Vindegg delte nyheten med alle sine følgere på Facebook.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Den kjente turistverten på Ustaoset var i kontakt med sønnen og svigerdatteren lørdag morgen, og da var det ingenting som tydet på at Inger-Brits fjerde barnebarn skulle melde sin ankomst med det første.

Les også:

Full fart fra sjukestugu

Men da jordmora kom på besøk utpå dagen, fant hun ut at det var tryggest å få en undersøkelse ved Hallingdal sjukestugu på Ål. Og det hastet såpass, at jordmora ikke ville vente på at ambulansen skulle hente Kristin på Geilo. De kjørte til Ål, Kristin i bilen til jordmora, og Stein Thøger og tre år gamle Ola i familiebilen.

Inger-Brit Vindegg i Ustaoset er med og arrangerer Skarverennet.

Inger-Brit Vindegg.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– På Ål ble de tatt vel i mot, men der så de godt at dette kunne komme til å skje litt fort, og dermed ble det full fart med ambulanse nedover Hallingdal med fulle sirener. Så ble det en liten stopp rett før Flå. Og på en bussholdeplass på Flå, der kom den lille tulla til verden. Det gikk så fint, forteller en oppglødd Inger-Brit.

"Gommo" gleder seg

Hun fikk telefon fra sønnen like etter fødselen, og da var de på vei til sykehuset i Hønefoss med den nye verdensborgeren. Nå gleder "gommo" seg til å se jenta som hadde det så travel med å komme til verden.

– Jeg har sagt til dem at de må prøve å bli så lenge de kan på sykehuset, så de får noen fine, rolige dager for seg sjøl, sier Inger-Brit.

Kristin Håkerud Berntzen fødte i busslomma på Flå

Kristin Håkerud Berntzen med den nyfødte datteren.

Foto: Privat

Busslommejenta veide 3530 gram og var 50 centimeter lang da hun kom til verden.