NRK Meny
Normal

Flyttet til Norge på grunn av a-ha

Italienske Francesca Nicolicchia flyttet til Norge og lærte seg norsk for å være nærmere sitt favorittband. I kveld får hun oppleve en svært eksklusiv intimkonsert når a-ha tjuvstarter verdensturneen med sin eneste konsert i Norge.

Francesca Nicolicchia

I 2006 besøkte Francesca Nicolicchia Norge for første gang. Senere flyttet hun, mye takket være favorittbandet.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Utenfor Union Scene i Drammen står en håndfull utenlandske blodfan av a-ha. De første kom klokken 9 på morgenen. Målet er å komme seg først inn på den lille førpremieren og testen supergruppa gjør før de legger ut på sin store verdensturne som starter i Buenos Aires 24. september.

– Det var fantastisk å møte dem på signeringen. Det var en stor opplevelse, sier Francesca Nicolicchia.

Hun flyttet til Norge på grunn av a-ha.

– I 2006 besøkte jeg Norge for første gang og jeg elsket det. Så jeg prøvde å bo her. Det er takket være a-ha, forteller Nicolicchia, som ikke klarer å skjule sin fascinasjon for Morten Harket.

– Jeg har vært på flere a-ha-konserter og møtt dem flere ganger. På signeringen i går kjente Morten meg igjen. Det var veldig emosjonelt, smiler Nicolicchia og legger til:

– Stemmen hans er helt fantastisk.

– Tok sjansen

En annen som har tilbakelagt mange kilometer for å få med seg konserten, er Agmés Petitdidieu.

A-ha holder intimkonsert på Union Scene i Drammen

Konserten på Union Scene er av det svært eksklusive slaget.

Foto: Anders Nielsen / NRK

– Vi kjørte hit fra Frankrike. Dette er første gang jeg skal på a-ha-konsert. Vi tok sjansen

Verdensturneen «Cast in Steel» går blant annet til Argentina, Brasil, Russland, Tyskland, Frankrike og England.

De siste ukene har verdensstjernene brukt Union Scene til en preproduksjonsfase, der de har øvd og laget forestillingen. Og i kveld skal det hele testes på et lite, utvalgt publikum.

– Det er en kombinasjon av at vi er flinke og at vi har litt flaks. Vi spurte om de ikke trengte et sted å øve før de reiste på turné, og så om de ikke ville holde en liten konsert, sier markedsansvarlig ved Union Scene, Rune Valle-Tangen, om hvordan de klarte å booke supergruppa.

A-ha

I mars i år ble det kjent at a-ha gjør comeback.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Helt unikt

Foruten innbudte kjendiser og bransjefolk har de 500 første som møtte opp til platesignering i Oslo i går sikret seg billett. I tillegg fikk Union Scene 50 billetter de har loddet ut til interesserte via Facebook. Det er med andre ord en svært så eksklusiv minikonsert som finner sted i Drammen.

Rune Valle-Tangen

Rune Valle-Tangen er strålende fornøyd med å kunne presentere en konsert med a-ha.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– De har aldri gjort klubbkonsert i Norge før, så dette er helt unikt. De spilte i Drammen i 1987. Det var tre utsolgte konserter i Drammenshallen, og det er vel noe av det mest intime de har gjort, forteller Valle-Tangen.

– Det er greit å ha på CV-en for Union Scene?

– Absolutt. Vi håper dette skal åpne noen dører for oss også i fremtiden og at vi kan få band som nærmer seg størrelsen til a-ha.