NRK Meny
Normal

Flere henvendelser om spiseforstyrrelser

Flere pasienter med spiseforstyrrelser blir nå henvist til Modum bad.

Modum bad

Modum bad opplever en stor økning i antall henvendelser.

Foto: NRK

Tidligere i år ble det kjent at stadig færre ble henvist til Modum Bad med spiseforstyrrelser.

Nå har denne trenden snudd og et rop om varsko i februar kan ha gitt resultater. For i mars 2015 hadde avdelingen 10 henvendelser dette året hadde de 25 henvendelser. I april i fjor var det 6 henvendelser mot 12 i år.

– Dette betyr at vi fortsatt kan tilby dette tilbudet til mennesker som sliter med spiseforstyrrelser, sier avdelingsleder for spiseforstyrrelser hos Modum Bad, Ingunn Aune Hennum.

Ingunn Hennum Aune

Ingunn Aune Hennum sier at tilbudet til de med spiseforstyrrelser nå er sikret.

Foto: Unni Tobiassen Lie

Avdelingen har en avtale med Helse Sør-Øst og det er henvisninger fra dem som gjør at de kan fortsette tilbudet. Dermed er det opp til legene og sende pasienter videre til å bruke dette tilbudet.

Hittil i år har det vært 57 henvendelser til avdelingen.

Trangt nåløye

Årsaken til at det ble stadig færre henvisninger til denne avdelingen ved Modum Bad, trodde man var et resultat at det tidligere var vanskelig å få en plass. Dette ble bekreftet av Petter Brelin som er leder for Foreningen for allmennmedisin.

– Både jeg og andre fastleger har fått en del avslag når vi har henvist pasienter dit. Og det har dessverre ført til at jeg de siste årene har glemt Modum Bad som et behandlingstilbud, sa Brelin til NRK i februar.

Les også: – Sykdommen er som en voldelig ektemann