Flere episoder med vold mot politiet

Operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Rune Hunshamar, sier det var snakk om berusede personer i begge tilfellene i natt.

Politi målstyring

RUS: Politiet sier berusede eller rusa personer ofte er involvert i voldsepisodene.

Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Politiet sier det har vært mer å gjøre enn normalt natt til lørdag i Drammen.

Rune Hunshamar

Rune Hunshamar, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

–Det har vært en travel natt. Det er klart at når det er to tilfeller der folk velger å gå til angrip mot politiet, så er det heldigvis sjeldent. I de aller fleste tilfellene hører folk på politiet og følger de pålegg som blir gitt, sier Rune Hunshamar operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

– Mange angrer i ettertid

Hunshmar oppfordrer folk til å følge politiets pålegg, spesielt i beruset tilstand.

– Generelt oppfordrer vi folk til å følge folks pålegg, og forholde seg til det politiet sier når de blir kontakta av politiet i forbindelse med en slik hendelse. Det er mange som gjør ting i berusa tilstand som man normalt ikke ville gjort, og som man angrer på etterpå. Det kan få uante konsekvenser, sier Hunshamar.

Han understreker at en anmeldelse for vold mot politiet ofte fører til en streng reaksjon juridisk.

Ingen av politimennene som ble slått natt til lørdag skal ha blitt alvorlig skadet. Personene som slo ble brakt i arresten ved begge tilfellene, og vil bli avhørt i løpet av lørdag.

– Slo politiet i ansiktet

Det var i totiden natt til lørdag at en politimann ble slått i brystet av en 19 år gammel kvinne, på Bragernes torg i Drammen.

– Kvinnen hadde brukt falsk legitimasjon på et utested, og da politiet kom var hun ikke særlig samarbeidsvillig. Hun ville ikke oppgi hvem hun var, og til slutt ble hun hissig og slo til en politimann i brystet et par ganger. Hun ble tatt med inn i arresten og vil bli anmeldt for vold mot politiet, benyttet falsk dokument og det å nekte å oppgi personalia til politiet, sier Hunshamar.

Litt senere ble en politimann slått i ansiktet av en 21 år gammel mann. Bakgrunnen for hendelsen var at to menn på 21 år ble pågrepet for å være overstadig berusede på Bragernes torg.

– Den ene av mennene slo en politimann i ansiktet, og ble siktet for vold mot politiet. Den andre ble siktet for hinder av offentlig tjenestemann da han prøvde å forhindre pågripelsen, sier Hunshamar.