NRK Meny
Normal

Firemannsbolig i full fyr etter lynnedslag

En firemannsbolig i Kongsberg ble overtent etter en rekke lynnedslag, som kan ha startet brannen. Beboerne er uskadde og i sikkerhet, ifølge politiet.

Brann på Passebekk

TOTALSKADD: Bolighuset med fire boenheter ble tømt for folk før noen ble alvorlig skadd, men flere beboere pustet inn en del røyk. Lyn utpekes som årsak til brannen. (Foto: Torbjørn Barikmo)

Politi og brannvesen rykket ut onsdag ettermiddag etter at de fikk melding om brann i en firemannsbolig i Passebekk i Kongsberg kommune.

– Så langt har verken vi eller brannvesenet kommet fram til boligen. Det er ikke kjent hvor mange som faktisk bor her, så vi får skaffe en bedre oversikt før vi går ut med noe mer, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.no rett etter at brannen ble meldt inn i 15-tiden onsdag.

Ifølge dem som meldte fra om brannen ble boligen raskt overtent.

Brann på Passebekk

UTBRENT: Andre etasje var der flammene tok overhånd før brannvesenet kom til firemannsboligen. Etterslukkingen pågår utover kvelden og videre inn mot torsdag.

Foto: Inger Lise Skjønhaug

Les også:

Alle er i god behold

Ingen av de berørte ble skadet, selv om flere pustet inn røyk.

– Brannvesenet melder at alle som bor på stedet skal være i sikkerhet. Noen har fått i seg en del røyk, opplyser politiets operasjonssentral.

Frem mot torsdag har samtlige av beboerne i firemannsboligen fått seg et sted å sove for natten, ifølge Mørch.

Les også:

Beboer: – Sprutet gnister i huset

Årsaken til brannen er foreløpig ikke endelig bekreftet, men tordenværet som beveget seg over Kongsberg-området i dette tidsrommet er den rådende teorien så langt.

– Det virker som at brannen startet som følge av lynnedslag. En av beboerne sa at det slo ned lyn rundt huset først, så i en antenne som gjorde at det sprutet gnister inni huset fra sikringsskap og lignende, sier Mørch.

Frem til brannvesenets arbeid på stedet er avsluttet, vil det ta noe tid før politiet får gjennomført sine tekniske undersøkelser av brannen.

– Men forklaringene vi har fått og det vi ser på huset peker i samme retning.

Kontrollerer brannen gjennom natta

Veien forbi stedet, Passebekkveien, ble stengt inntil brannen kom under kontroll.

– Huset ligger tett inntil veien og er totalskadet. Brannvesenet pleier ofte da å la bygninger brenne noe ut før de slukker fullstendig, og det er ikke så lett å si hvor lenge veien forblir stengt, forklarte operasjonslederen da veien ble stengt.

Ved 21-tiden onsdag er veien gjenåpnet, men det vil fortsatt være redusert fremkommelighet forbi stedet under etterslukkingsarbeidet.

– Nå skal brannmannskaper etterslukke og holde brannen under kontroll utover kvelden og gjennom natta, sier Mørch.

Laster kart, vennligst vent...